DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Küçükbaş üreticisi zorda

Küçükbaş üreticisi zorda

Edirneli küçükbaş üretici Hasan Tuna, küçükbaş desteklemesinin az olduğunu yem fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi. Tuna, “Alıcılar geliyor, bizde 3-4 lira, kasaptan et almaya kalktığımız zaman etin kilosu 400 lira. Nasıl satalım? Ucuza alamaya çalışıyorlar, satarken pahalıya satıyorlar. Bir torba yem 500 lira. Geçen sene 360 liraydı. Destek çok düşük. Aldığım destek koyunların aşı parasına yetmiyor” dedi.

ABONE OL
10 Şubat 2024 15:09
Küçükbaş üreticisi zorda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Kuzucu köyünde üreticilik yapan Hasan Tuna’nın sorunlarını dinledi. Gaytancıoğlu, ithalat yerine ülke üreticisinin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

“İTHAL EDECEĞİMİZ DÖVİZİ ÜRETİCİLERİMİZE VERSEK TÜRKİYE ÜRETİCİ BİR ÜLKE OLUR”

Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

“Bugünlerde et fiyatlarının artışları konuşuluyor. Hasan da hayvan bakıyor. Küçükbaş hayvanlarını Kurban Bayramı için hazırlıyor. Ama ‘talep yok’ diyorsun. Senden ucuza alamaya çalışıyorlar. Geçen sene kaç paraydı? Destek yok mu? Koyun başına ne kadar destek alıyorsun? Kurban Bayramında nasıl bir sonuçla karşılaşacaksın? Geçen sene iyi geçmediğini söyledin. Üreticimiz üretmek istiyor ama Türkiye yanlış tarım politikalarıyla çözümü ithalatta arıyor. İthal edeceğimiz dövizi üreticilerimize versek Türkiye üretici bir ülke olur.” 

“DESTEK ÇOK DÜŞÜK”

Üretici Hasan Tuna da, şunları kaydetti:

 “Ama talep yok. Yem fiyatları yüksek. Bizim istediğimiz fiyatlar yok. Alıcılar geliyor, bizde 3-4 lira, kasaptan et almaya kalktığımız zaman etin kilosu 400 lira. Nasıl satalım? Ucuza alamaya çalışıyorlar, satarken pahalıya satıyorlar. Bir torba yem 500 lira. Geçen sene 360 liraydı. Destek çok düşük. Aldığım destek koyunların aşı parasına yetmiyor. Geçen yıl 50 liraydı. Bir aşı 6,5 liraydı. 4 defa aşı yaptırdım. Aldığım destek de gitti. Üretmek istiyoruz ama çabalıyoruz. Geçen yıl iyi geçmedi. Bu yıl da yine aynı olur.”  Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.