DOLAR 32,2123 0.02%
EURO 35,1066 0.24%
ALTIN 2.529,801,18
BITCOIN 2161049-0,13%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Madenler millileştirilmelidir’

‘Madenler millileştirilmelidir’

İYİ Parti Meriç İl Genel Meclisi Adayı ve geçmiş dönem İlçe Başkanı Ömer Ergin, Türkiye’deki maden sahalarına yabancıların ortak olmaması gerektiğini belirti. Ergin, “Türkiye'nin madenleri, altınları Amerika ve Avrupa'ya gidiyor onların plastik ve çöpleri Türkiye'ye geliyor, sanki her şey talan ediliyor gibi ve hiç kimse bir şey yapamıyor” dedi.

ABONE OL
29 Şubat 2024 17:04
‘Madenler millileştirilmelidir’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Meriç İl Genel Meclisi Adayı ve geçmiş dönem İlçe Başkanı Ömer Ergin, açıklamasında şunları kaydetti:

 ‘’Madenler acil millileştirilmelidir, yabancılar asla ortak olmamalıdır. Ayrıca madenler doğaya zarar vermeyen yöntemlerle çıkartılmalıdır. Afrikalıların meşhur bir sözü vardır; “İngilizler gelmeden önce her şeyimiz vardı gittiklerinde elimize de sadece bize verdikleri İncil kaldı.” Afrika’nın madenleri bile bu kadar habersiz ve hızlı talan edilmedi. Türkiye’de İliç’te olduğu gibi yüzlerce altın madenine ruhsat verilmiş. Türkiye’nin madenleri, altınları Amerika ve Avrupa’ya gidiyor onların plastik ve çöpleri Türkiye’ye geliyor, sanki her şey talan ediliyor gibi ve hiç kimse bir şey yapamıyor.

Kanada bize uyguladığı silah ambargosunu yeni kaldırdı, biz Kanadalı firmaya hiçbir şey yapmadık. Neden? Eğer bu maden faciası başka bir ülkede olsaydı ülke ayağa kalkar, hükümet anında olağanüstü tedbirler alır, şirket faaliyetleri derhal durdurulur ve derhal ülkenin ve milletin menfaatlerini koruma altına alan hukuki tedbirleri uygulamaya koyulurdu. Güya Lozan anlaşmasının gizli maddelerine göre madenleri çıkarmıyoruz safsatasıyla halk uyurken altını alan Üsküdar’a geçmiş, hatta okyanusları bile aşmış. Atatürk yüz yıl önce neler olabileceğini öngörmüş ve gençlik için hitabesini yazmış. Aziz vatanımın bütün kaleleri zapt edilmiş.”

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP