DOLAR 32,4802 0.02%
EURO 34,9141 0.29%
ALTIN 2.438,15-0,01
BITCOIN 2034538-2,00%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meğer borç daha fazlaymış!

Meğer borç daha fazlaymış!

Keşan Belediyesi’nin önceki dönem AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesinin afişte 483 milyon lira olarak belirtilen borcunun 514 milyon lira olduğunu açıkladı. Helvacıoğlu, “Belediyenin borcu onların astığı gibi 483 milyon lira değil, 514 milyon lira. Biz batık bir belediye aldığımızı anlatmadık. Çok batıktı, yoğun bakımdaydı. Bu borçları biz asmadık, işimize baktık. Şu anda 160 milyon lira belediyenin alacağı var. Onları yazmamışlar” dedi.

ABONE OL
15 Nisan 2024 16:15
Meğer borç daha fazlaymış!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi’nin önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan AK Parti ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Keşan belediyesinin yeni yönetimi tarafından belediye binasına asılan borç afişine ilişkin açıklamalarda bulundu. Helvacıoğlu, belediyenin borcunun yeni yönetim tarafından yanlış hesaplandığını öne sürerek, güncel borcun afişte belirtildiği gibi 483 milyon lira değil 514 milyon lira olduğunu söyledi.

‘ÇALMIŞIZ, ÇIRPMIŞIZ GİBİ BİR ALGI OLUŞTURULMUŞ’

2019 yılında görev geldiklerinde gece gündüz çalıştıklarını belirten Helvacıoğlu, “Cumhur ittifakı belediyeciliğini Keşan’da en iyi temsil ettik. Belediye borçlarının belediye binasına afiş olarak asıldığını gördük. Tabi afişin rakamlarına bakmak lazım. Bunlar için belediyenin batıkmış havası yaratılan bir tutum var. İş yapmamışız gibi bir algı oluşturulmuş. Biz hiçbir şey yapmamışız. Çalmışız, çırpmışız gibi bir algı oluşturulmuş. Hesaplar öyle yapılmaz, biz öyle yapmamıştık geldiğimizde. Daha çok borç vardı. Ama vaktimiz yoktu bir dakika bile beklemeden işe giriştik. 5 yılda gece gündüz çalıştık, takdir vatandaşımızındır” dedi.

‘YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ AFİŞLER ASILDI’

CHP’li belediye yönetiminin yeni dönem için bahane üretmeye başladığını öne süren Helvacıoğlu, “Yeni bir belediye dönemi başladı. Bu ne anlama geliyor afişi asmak. Orantılı asman lazım, alacaklar verecekler gibi. Böyle rencide edici değil bütçeyi bilmen lazım. Amaç iş yapmamak mı, maaşları eksik ödemek mi, ‘Ben çalışmaya gelmedim zaten, projelerim yoktu benim’ bahanesi mi üretmek, amaç kılıf mı hazırlamak? Bunları zaman içinde göreceğiz. Alnımız ak şekilde görevimizi bitirdik. Üstelik bizim dönemimizde meclis bizden değildi, denetim komisyonlarının da çoğunluğu CHP’deydi. Yangından mal kaçırır gibi afişler asıldı. Bu hareketle şunu anladık; ‘Biz iş yapmayacağız.  Biz maaşları ödeyemeyeceğiz, biz 1 kilometre asfalt dökemeyeceğiz.  Biz borcun altına sığınıp bahane üreteceğiz.  5 yıl boşa gideceğiz. Bir de arsa satışlarına başlayacağız’ derdinde olduğunu görüyoruz yeni yönetimin” şeklinde konuştu.

‘YOĞUN BAKIMLIK BELEDİYE DEVRALMIŞTIK’

5 yıl önce göreve geldiklerinde CHP’den batık bir belediye devraldıklarını söyleyen Helvacıoğlu,

“2019’da Mehmet Özcan’dan belediyeyi devralırken 109 milyon TL borçla devraldık. Doğaldır her belediyenin borcu var. Ama biz asmadık. Yani 99 milyon liralık bütçeden fazla borçla belediyeyi devraldık. Batık bir belediye aldığımızı anlatmadık. Çok batıktı, yoğun bakımdaydı. Bu borçları biz asmadık, işimize baktık. Çünkü etik değildi. Borçlarla biz ağlamadık, hemen işe başladık” dedi.

‘BORÇ 483 MİLYON LİRA DEĞİL, 514 MİLYON LİRA’

Keşan Belediyesi’nin borcunun yanlış hesaplandığını öne süren Helvacıoğlu, “Belediyenin borcu onların astığı gibi 483 milyon lira değil, 514 milyon lira. 2019’da 99 milyon lira bütçe varken 109 milyon lira borç bıraktılar bize. Batık bir belediye aldık. Çaresi olmayan, icralar başlayan, maaşlar ödenmemiş, emekli olanların ikramiyeleri ödenmemiş. Bütçeden fazla borç devraldık. 2024 yılında 514 milyon lira borç bıraktık, bütçe 1 milyar 300 milyon lira. Yani yüzde 110 borçla devraldık, yüzde 39 borçla devrettik. Şu anda 160 milyon lira belediyenin alacağı var. Onları yazmamışlar” ifadelerini kullandı. Haber Seyide Esen  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.