DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22363282,81%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saadet, mağduriyete el attı

Saadet, mağduriyete el attı

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, erken yaşta emeklilik için yapılan düzenlemenin 1999 sonrası sigorta girişi olanların mağduriyetine sebep olduğunu belirterek, “Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan imzasıyla TBMM Başkanlığına kanun teklifi verilerek mağduriyetin giderilmesi için harekete geçildi” dedi.

ABONE OL
13 Şubat 2024 10:08
Saadet, mağduriyete el attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi’nin, büyük bir sorun haline dönüşen emeklilik sistemi ile ilgili yeni bir düzenleme talep ettiğine dikkat çeken Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, “Geçtiğimiz yıl genel seçim öncesi toplumda oluşan büyük bir talebi dikkate alarak erken yaşta emeklilik için düzenleme yapılması 1999 sonrası sigorta girişi olanların mağduriyetine sebep olmuştu. 1999 Eylül ayını referans alan sistemde, bir gün sonra SGK kaydı olanlar emeklilik hakkından yararlanamadı. Bu ise büyük mağduriyetlere sebep olmaya başladı. Saadet Partisi ise bu sorunu çözmek için harekete geçti. 1999 ile 2008 yılları arasındaki SGK kanuna tabi olanlar için kademeli emeklilik sisteminin devreye alınmasını istendi. Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan imzasıyla TBMM Başkanlığına kanun teklifi verilerek mağduriyetin giderilmesi için harekete geçildi. ‘Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ başlığı ile verilen kanun teklifi TBMM Başkanlığı tarafından Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Teklif önce komisyonda ele alınacak, sonrasında ise eğer ‘onay’ alırsa TBMM Genel Kuruluna gelerek oylanacak.” dedi.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.