DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046520-2,60%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

‘Seçim derdinde değil geçim derdindeyiz’

‘Seçim derdinde değil geçim derdindeyiz’

Birleşik Kamu-İş Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Koç, ekonomik krizin 31 Mart yerel seçimlerinin önüne geçtiğini belirtti. Koç, “Seçimden sonra açlık ve yoksulluk daha da artacaktır.  Ülke ekonomisinin seçimle değişmeyeceğini biliyoruz ve farkındayız. Bu nedenle asgari ücretli, memur ve emekli seçim değil geçim derdindedir” dedi.

ABONE OL
28 Mart 2024 14:16
‘Seçim derdinde değil geçim derdindeyiz’
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşik Kamu-İş Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Koç, açıklamasında vatandaşların geçim derdinde olduğuna dikkat çekti. Koç açıklamasında, “Ülkemizdeki ekonomik kriz, açlık, yoksulluk, işsizlik ve yüksek enflasyon 31 Mart yerel seçimlerinin önüne geçmiştir. Seçimden sonra açlık ve yoksulluk daha da artacaktır.  Ülke ekonomisinin seçimle değişmeyeceğini biliyoruz ve farkındayız. Bu nedenle asgari ücretli, memur ve emekli seçim değil geçim derdindedir.

‘22 YILLIK POLİTİKALARI ÜLKEMİZİ İFLASIN EŞİĞİNE GETİRMİŞTİR’

31 Mart sonrasına ertelenmiş birçok zammın olduğunun farkındayız. Başta elektrik ve doğalgaza yüksek zamlar yapılacak ve bu durum en çok alt ve orta gelirli kesimleri etkileyecektir. Şekerden yağa, etten benzine her kalemde günlük fiyat artışları yaşanmaktadır.

Ekonomik krizin doruğa ulaştığı ve yıkıcı etkilerinin ciddi şekilde hissedildiği yıllar geride kalmamış; işçi, memur ve emeklilerin yıllık zam oranları, büyük ölçüde açlık ve yoksulluk sınırı altında kalmıştır. Temel tüketim ürünlerine peş peşe gelen zamlarla halkın satın alma gücü, daha önce hiç olmadığı kadar düşmüştür.

Siyasal iktidarın 22 yıllık politikaları ülkemizi iflasın eşiğine getirmiştir. Ekonomi her geçen gün kötüye gitmekte, döviz sürekli yükselmekte, art arda zamlar yapılmaktadır.  Toplumun büyük bir bölümünü oluşturan üretici, esnaf, emekli, memur, işçi gelecekten umutsuz hale getirilmiştir.

TÜİK’e göre kişi başına düşen milli gelir 13 bin 110 dolar olmuştur. Oysa ki; emeğiyle geçinen 10 milyon asgari ücretli aylık 524 dolar, 6 milyon emekli 308 dolar ve yüz binlerce memur 995 dolar maaş almaktadır. Üzülerek belirtiyoruz ki milli gelirden emeklilere yıllık sadece 3 bin 696 dolar düşmektedir.

‘YEREL SEÇİMLER ÖNCESİNDE TALEPLERİMİZİ YENİDEN AÇIKLIYORUZ’

Cumhurbaşkanlığı seçiminde memurlara vaatler verilmiş ancak seçim sonrasında memur yok sayılmış ve görmezden gelinmiştir.  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verilen vaatlerin ucunun açık olduğunu ve ileriye dönük bırakıldığını hatırlatıyor, yerel seçimler öncesinde talep ve isteklerimizi yeniden açıklıyoruz:

1. dereceye gelmiş tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmeli, fiili hizmet zammı ayrımsız bir şekilde tüm İtfaiye ve Zabıta personeline yansıtılmalı, disiplin affı bir an önce çıkarılmalı, gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli, 8 bin 077 TL tutarındaki ek seyyanen ödeme emeklilik koşullarına da yansıtılmalı ve emekli memurlara da verilmeli, birikimli enflasyonun yüzde 15’i aştığı aydan itibaren enflasyon farkı maaş ve ücretlere aylık olarak yansıtılmalıdır.

Türkiye yüzyılına, kaynak yetersizliğine, refah artışına, TÜİK verilerine, enflasyon rakamlarına, ileriye dönük hayali vaatlere inanmıyoruz.” Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.