DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22413620,92%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sıcak hava buğdayı yatırdı

Sıcak hava buğdayı yatırdı

Edirne’de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, buğday ve kanolaların gelişimini hızlandırdı. Bunun sonucu tarlada ekili bazı bazı buğdaylarda yatmalar meydana geldi. Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, bunun buğdayda rekolteyi etkileyecek bir durum oluşturmadığını belirtirken, çiftçilere ilaçlama uyarısında bulundu.

ABONE OL
19 Mart 2024 15:56
Sıcak hava buğdayı yatırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından buğday ve kanola ekili tarlalarda yapılan kontrollerde son zamanlarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sonucu buğdaylarda hızlı bir gelişim olduğu, kanolaların ise çiçek açma dönemine geldiği gözlemlendi. Buğday ekili bazı alanlarda yatmalar meydana geldiğini belirten yetkililer, bunun özellikle hızlı gelişim sonucu boylanan alternatif karakterli buğday alanlarında gözlemlendiğini ifade ettiler.

Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Hızlı gelişim sonucu boylanan alternatif karakterli buğday alanlarında, sık ekilen tarlalarda ve tarlaların yastık denilen giriş kısımlarında yatmalar meydana gelmiş. Ancak bu alanlarda yatan buğdayların gövdelerinde kırılma olmadığı ve havaların düzelmesiyle birlikte normalleşmeye başlayacağı ve ilimiz genelinde rekoltemizi etkileyecek kayıpların yaşanması şimdilik söz konusu olmadığı gözlemlenmiştir.

Kök ve kök boğazı ilaçlamalarını yapmayan çiftçilerimizin ilaçlamalarını tamamlamaları, ilaç ve diğer kimyasalların karıştırılmaması gerektiği unutulmamalıdır.  İlaçlamalar havaların rüzgarsız ve sakin olduğu arıların doğada en az bulunduğu akşam üzeri ve mümkünse gece saatlerinde yapılmasının önem arz ettiği unutulmamalıdır” ifadeleri kullanıldı. Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.