evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18380120,57%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şimşek, yine çaktı!

Şimşek, yine çaktı!

ABONE OL
20 Temmuz 2024 13:37
Şimşek, yine çaktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Recep Çınar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz hafta TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nda uyguladıkları ekonomik programla ilgili, “Ekonomi programının yükünü toplumun dar gelirli kesimine asla yüklemeyeceğiz. Yük herkes tarafından adil bir şekilde paylaşılmak zorunda” diye konuştu. Vergiyle ilgili çalışmalara da değinen Şimşek, “amacımız vergilendirilmemiş bir alan bırakmamak” diyerek yine çaktı!

Boynuz Kulağı Geçermiş!

Bir işe sonradan başlamak önce başlayanı geçemeyeceği anlamına gelmediğini anlatan bir atasözümüz “Boynuz kulağı geçer” olmaktadır. Bir sonraki nesiller için sıklıkla kullanılan, boynuz kulağı geçer, atasözü başarının gelmesi için erken ya da geç başlamanın önemli olmadığını hatırlatır.

Yani, bir işte sonradan başlayanların, onlardan daha önce başlayanları geçebileceğini anlatan bir atasözümüz. Sayın Şimşek, hala verginin adil bir şekilde paylaşılacağını söylüyor. Bu, materyalist bir zihniyet, hem de koyu materyalist! Vergi gücü yetenden, zenginden alınırsa adalet sağlanacağını hala mı anlamadılar? Aldığı maaşla kirasını zor ödeyen bir insandan vergi almak adalet mi olurmuş? Sizin tuzunuz kuru! Bir asgari ücretlinin aldığının en az on mislini alıyorsunuz! Vergi konusunda yaptıklarınız ise “Deli Dumrul” zihniyetidir. Bir bakın bakalım, bizim ülkemizde asgari ücretli ile Milletvekillerinin maaşları arasındaki fark ne kadar, bir de Avrupa Ülkelerindeki fark ne kadarmış!; 

Fransa’da       3 kat

Hollanda’da   3 kat

Belçika’da      3 kat

İsveç’te           3 kat

İngiltere’de     4 kat

İspanya’da     4 kat

Yunanistan’da            4 kat

Almanya’da    5 kat

TÜRKİYE’de 14 kat! 

Bir yönetim, ancak bu kadar beceriksiz ve insafsız olur!

Üstelik yukarıda isimlerini verdiğim Avrupa ülkelerinde piyasada bizdeki gibi haftada, 15 günde bir zam da olmaz!

Almanya’dan bir misal verelim;

Almanya’da asgari ücretle çalışan biri 1700 Euro (net) maaş alıyor. 2 de çocukları var, 4 kişilik bir aile. Evin hanımı çalışmıyor. Devlet şunu hesap eder; bir kişinin insanca yaşaması için yeyip içmesine ayda asgari 400 Euro harcaması gerekir. 4 kişilik aile 1600 Euro eder. Buna 800 Euro kadar da kira eklendiğinde bu zaruri gider ayda 2400 Euro olur. Adamın maaşı ise 1700 Euro. Açık 700 Euro! Bu şahsa çalıştığı halde bu 700 Euro’yu da devlet ayrıca “sosyal fon” dan her ay öder. Çocukların da her birine aylık 250’şer Euro “çocuk parası” (harçlık) verir! İşte sosyal devlet, sosyal adalet böyle olur, Sayın Şimşek! Ömürlerinin önemli bir kısmı Batı’da geçtiği için bunları mutlaka kendileri de biliyordur! Ama bilmek yetmez, uygulamak gerekir!

Sayın Şimşek, Milli Görüş Lideri merhum Erbakan Hoca’nın Ekonomide 28 yıl önce neler yaptığını ve nasıl yaptığını da mutlaka biliyordur! Peki, kendileri ne ve nasıl yapmak istiyorlar? Lafla peynir gemisi yürümezmiş! Eylem gerekir! 

ABD’ye 5 uçakla gidip, milyonlarca dolara yaptırılan “Türk Evi” varken, geceliği 36 bin Dolar (1 milyon 88 bin TL) olan bir otelde konaklayan Sayın Cumhurbaşkanı ve ekibi, 12,500.- TL ile Emeklinin, 20 bin TL ile çırpınan asgari ücretlinin durumunu acaba dert ediyorlar mı?

Bilhassa ülkemizde asgari ücretle çalışanlar ile emekliler, emeklemekten de öte sürünür hale getirildiler. Çakın bakalım nereye kadar çakacaksınız!

Dostça kalın…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP