DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22381022,01%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarih yazdı

Tarih yazdı

Resmi olmayan sonuçlara göre Edirne'nin Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın oldu.

ABONE OL
1 Nisan 2024 01:01
Tarih yazdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akın, Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olarak adını tarihe yazdırdı. Akın’ın, zafer kutlamasına yüzlerce Edirneli katıldı, ortaya renkli görüntüler çıktı. Akın, parti binası önünde yaptığı konuşmada, “Biz bir bütün olduk. Tüm Edirneli hemşehrilerime çok teşekkür ederim. O kadar heyecanlıyım, mutluyum ki, bu şehre hizmet etmek için o kadar heyecanlıyım ki, hiç yorulmadık. Daha yeni başlıyoruz. Ben bu şehrin belediye başkanı olarak herkesle birlikteyim. Herkesle beraber hareket edeceğim. Kırgınlık, küskünlük yok. Ailemiz büyümeye devam edecek” dedi.

Edirne bugün belediye başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Filiz Gencan Akın yüzde 46, Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba yüzde 42, İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi yüzde 5, oy aldı. 6 ilçeyi CHP, 2 ilçeyi AK Parti, bir ilçeyi ise İYİ Parti aldı. Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden, Enez Belediye Başkanı Özkan Gönenç, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman (AK Parti), Meriç Belediye Başkanı Yunus Atay (AK Parti), Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin(İYİ Parti)oldu. Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.