DOLAR 32,2218 0.05%
EURO 35,1233 0.28%
ALTIN 2.524,420,96
BITCOIN 2150550-0,69%
Edirne
17°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Toksik yaşam gençlerin kabusu

Toksik yaşam gençlerin kabusu

ABONE OL
4 Mart 2024 18:28
Toksik yaşam gençlerin kabusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Psikiyatri Uzmanı Doktor Nurettin Kargı, gençlerde toksik yaşamın hızla ilerlediğini, bu şikayetle gelen gençlerin sayısının arttığını söyledi. Kargı, “Toksik yaşam, dedikleri bunun içerisine alkol, uyuşturucu, gece hayatı eklendiği zaman gençlerin psikolojileri bozulmakta. Dolayısıyla bu yaşam tarzı uykusuzluk, sinirlilik, sosyal anksiyete, panik bozukluğu, başarısızlık gibi neticelere varmaktadır” dedi.

Kargı, yaptığı açıklamada, gençlerin gece hayatına özendiğini, bu nedenle psikolojik bozukluk yaşadığını ifade etti. Kargı, toksik yaşayan gençlerin sosyal anksiyete, panik bozukluğu ve başarısızlıkla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

“GENÇLERİN SOSYAL MEDYAYI KARARINCA KULLANMALARI ÇOK ÖNEMLİDİR”

Kargı, şunları söyledi:

“Toksik yaşam, dedikleri bunun içerisine alkol, uyuşturucu, gece hayatı eklendiği zaman gençlerin psikolojileri bozulmakta. Dolayısıyla bu yaşam tarzı uykusuzluk, sinirlilik, sosyal anksiyete, panik bozukluğu, başarısızlık gibi neticelere varmaktadır. Burada medyanın kişilere yüklemiş olduğu görüntü davranışları da etkilemektedir, özenmektedirler. Küçük şehirlerden büyük şehirlere gelen öğrenciler, yeni ortama ayak uydurmak için bocalamakta ve özenmekte. Özenince de başarısızlık, yanlış davranış, alışkanlıklar, ilişkiler doğurmakta. Gençlerin sosyal medyayı kararınca kullanmaları, gece hayatından uzak durmaları, uyuşturucu madde kullanmamaları çok önemlidir.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP