DOLAR 32,2036 -0.01%
EURO 35,0501 0.1%
ALTIN 2.528,131,11
BITCOIN 2147805-0,59%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uçaktaki yolcunun hayatını kurtardı

Uçaktaki yolcunun hayatını kurtardı

Trakya Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, Küba seyahati için İstanbul’dan Havana’ya giden uçakta şuur kaybı yaşayan bir yolcunun hayatını iki saat süren bir çabayla kurtardı. Yolcuya müdahalesiyle okyanus üzerindeki uçağın acil iniş yapmasının da önüne geçmiş olan Prof. Dr. Altay’a Türk Hava Yolları’ndan teşekkür mesajı geldi.  

ABONE OL
6 Mart 2024 11:05
Uçaktaki yolcunun hayatını kurtardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin başarılı kardiyoloğu, aynı zamanda Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Servet Altay, 17 Şubat 2024 tarihinde İstanbul-Havana uçuşu sırasında şuur kaybı yaşayan bir yolcuya 2 saat müdahalede bulanarak yolcunun hayatını kurtardı. Altay, yolcuya müdahalesiyle okyanus üzerindeki uçağın acil iniş yapmasının da önüne geçmiş oldu.

KRONİK HASTALIĞI OLAN YOLCULARI UYARDI

 Özellikle uzun uçak yolculuğunda kronik hastalığı bulunan kişilerin dikkatli olması gerektiğini belirten Altay, “Küba seyahatimizde şuur kaybı yaşayan bir yolcuya yaklaşık 2 saatlik müdahalede bulunduk ve okyanus üstündeki uçağın acil iniş planlamasının önüne geçmiş olduk. Eğer yolcular arasında yoksa uçaklarda hekim bulunmuyor, maalesef tanı ve tedavi imkanı da yeterli değil. Uzun uçak yolculuğuna çıkacak özellikle kronik hastalığı olan kişilerin bazı hususlara dikkat etmesi önem taşımaktadır. İlaçlarını yolculukta mutlaka yanlarında bulundurmalı, hastalıklarıyla ilgili çanta veya cüzdanında açıklayıcı bir metin bulundurmalı, yolculuk boyunca susuz kalmamaya özen göstermeli. Ölümcül sonuçları olan bacaklarda pıhtı oluşmaması için aralıklı olarak koridorda yürümelidir” dedi.

THY’DAN TEŞEKKÜR

 Öte yandan uçaktaki yolcunun hayatını kurtaran Prof. Dr. Servet Altay’a Türk Hava Yolları tarafından teşekkür mesajı gönderildi. Mesajda, “17 Şubat 2024 tarihli TK0183 İstanbul/Havana uçuşumuzda rahatsızlanan yolcumuza yaptığınız tıbbi müdahale ve uçuş ekibine verdiğiniz destekten dolayı size içtenlikle teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

TÜBİTAK’TAN TEŞVİK ÖDÜLÜ ALMIŞTI

 Prof. Dr. Servet Altay, geçtiğimiz günlerde 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri’nde

“Kalp ve damar hastalıkları alanında enflamasyon, yeni nesil antikoagülanlar, yeni kardiyak risk faktörleri konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle sağlık alanında teşvik ödülüne layık görülmüş ve ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP