DOLAR 32,1709 -0.15%
EURO 35,1363 0.26%
ALTIN 2.523,690,93
BITCOIN 2159861-0,28%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üretici dişi sığırlarını satıyor

Üretici dişi sığırlarını satıyor

Edirne Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, Edirne Ticaret Borsasında 57 dişi sığırın kesime gittiğini söyledi. Suiçmez, “Dün Edirne Ticaret Borsasında 27 erkek hayvan satıldı. Tam 57 tane de dişi hayvan satıldı. Bunların büyük bölümü düve. Verimini tamamlamamış hatta verime geçmemiş ve diğerleri de inek. İneklerin çoğu da üretimden çıkmış değil. 27 erkek, 57 dişi hayvan kesime gitti, 2 misli. Dişi hayvanlar 1-2 yıl içerisinde buzağıyı verme şansı yok, kesime gidiyor” dedi.

ABONE OL
20 Şubat 2024 15:57
Üretici dişi sığırlarını satıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suiçmez, bugün yaptığı açıklamada, üreticinin süt fiyatlarının revize edilmesi gerektiğini, dişi sığırların kesildiğini ifade etti. Edirne’nin 3 köyünde süt üretimi yapılmadığının altını çizen Suiçmezi, üreticinin alın terinin karşılığının verilmesi gerektiğini dile getirdi. Suiçmez, geçtiğimiz Cumartesi gerçekleşen birliğin genel kurulunda yeniden başkan seçildi ve yönetim kurulu adına herkese teşekkür etti.

“SÜT FİYATLARININ ACİLEN REVİZE OLMASINI TALEP EDİYORUZ”

Suiçmez, şunları kaydetti:

“Dün Edirne Ticaret Borsasında 27 erkek hayvan satıldı. Tam 57 tane de dişi hayvan satıldı. Bunların büyük bölümü düve. Verimini tamamlamamış hatta verime geçmemiş ve diğerleri de inek. İneklerin çoğu da üretimden çıkmış değil. 27 erkek, 57 dişi hayvan kesime gitti, 2 misli. Dişi hayvanlar 1-2 yıl içerisinde buzağıyı verme şansı yok, kesime gidiyor. 3 tane köyümüzde sıfır hayvancılık var. Ne sütçülük ne besicilik. Hala önümüzde kapanmanın eşiğinde olan daha 5-6 köyümüz var. Bu köyler 150-200 kilo süte düştü. Daha da aza düşerse kazan çalıştıramayız. Sütü pazarlamakta zorlanıyoruz. Süt fiyatlarının acilen revize olmasını talep ediyoruz. Artık gerçekçi fiyatlar olsun. Bizim üreticimizin eline en az 18,5 lira geçmesi lazım. Tarımında en zor üretim yapılan hayvancılık kesimidir. Memenin ucundan çıkıyor bu emek, alın teri. Üreticimiz bunun karşılığını almazsa gençlerimiz bu işi yapmaz. Sanayiciler de sesleniyorum; lütfen, yarın öbür gün orta, uzun vadede bu ham maddeyi bulamayacaksınız, bulmak için çok zorlanacaksınız.”  Haber Ergin Yıldız   

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.