DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Üretici nakit destek istiyor

Üretici nakit destek istiyor

Üretici Erdal Akgün, mazot gübre desteğinin çiftçilere nakit ödenmemesini eleştirdi. Akgün, “Yine harcanan çiftçi oluyor. Almış olduğu destekleri bazı yerlerden ilaç, gübre, tohumluk almadığı halde almış gibi gösterip çiftçimiz 100 bin lira destek alacaksa bunun 85-90 bin liraya düşmüş olduğunu görüyoruz. Çünkü parasızlık çiftçimize her türlü yolu denetiyor” dedi.

ABONE OL
19 Mart 2024 15:53
Üretici nakit destek istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akgün, bugün yaptığı açıklamada, geçen senenin mazot ve gübre desteğinin yeni ödendiğini ifade etti. Akgün, sadece bazı zirai harcamalarda kullanılan kartlara destek ödemesi yapıldığını belirterek çiftçilerin nakit ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

“DESTEKLERİN NAKİT ÖDENMEMESİ HEM ESNAFI ÜZÜYOR HEM DE BİZ ÇİFTÇİLERİ ÜZÜYOR”

Akgün, şunları kaydetti:

“Uzun zamandan beri beklemiş olduğumuz destekler bir hafta 10 günden beri T.C. kimlik numaralarına göre yatırılıyor. Ama daha önceden almış olduğumuz destekler tarım kenti olan Edirne’de esnaf tarafından bir rahatlama hissediliyordu. Restoranından, giyim kuşamından herşeyinden esnafımız rahatlıyordu. Bu yıl desteklerin nakit ödenmemesi hem esnafı üzüyor hem de biz çiftçileri üzüyor. Tarlasına tüm masrafları yapmış sadece hasada girecek çiftçilerimiz, ayçiçeği ekimini bitirmiş olan çiftçilerimiz var. Biz para beklerken ‘Sadece mazot, gübre ilaç ve tohumlukta bu parayı kullanabilirsin.’ diyorlar. Bu bizim hepimizi üzdü. Böyle olmamalı, devletimizi idare eden insanlar çıkıp bunları açıkça konuşmalı bizim paraya ihtiyacımız var. Yine harcanan çiftçi oluyor. Almış olduğu destekleri bazı yerlerden ilaç, gübre, tohumluk almadığı halde almış gibi gösterip çiftçimiz 100 bin lira destek alacaksa bunun 85-90 bin liraya düşmüş olduğunu görüyoruz. Çünkü parasızlık çiftçimize her türlü yolu denetiyor. Tarım kenti Edirne’de bu olaylarla karşılaşmanın üzüntüsünü yaşıyorum.”  Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.