DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376822,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Yaşanabilir bir Edirne için çalışacağız’

‘Yaşanabilir bir Edirne için çalışacağız’

Vatan Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Fatma Müzeyyen Oktay, projelerini açıklamaya devam ediyor. 22 maddelik projelerinin 6’sını daha açıklayan Oktay, “Açıkladığımız projeler, 1990’larda da seçim vaatleri arasında olabilecek projeler. Edirnelilerin temel hakları olan ulaşım, su gibi şeyleri hala konuşmaktan biz utanıyoruz. Ancak Edirne’yi çağımızın 30-40 yıl gerisinde bırakanlar maalesef utanmıyorlar” dedi.

ABONE OL
20 Mart 2024 12:17
‘Yaşanabilir bir Edirne için çalışacağız’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatan Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Fatma Müzeyyen Oktay, 6 maddelik projesine ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

“ İNSANCA ULAŞIM: Edirne’yi Belediye Otobüsü olmayan tek il olma utancından kurtaracağız. Halkımızın ulaşım özgürlüğünü özel şirketlerin insafına bırakan talancı sisteme son vereceğiz. Balık istifi taşımacılığa, 40-45 dakika minibüs beklemeye, ücretsiz ulaşım hakkı olan vatandaşlarımıza kaba davranışlara son vereceğiz. Belediye bünyesinde ucuz, kaliteli ve insanca bir ulaşım sistemi kuracağız. Öğrencilerimize eğitim-öğretim dönemi boyunca ücretsiz ulaşım imkanı sunacağız.

TRAFİK VE PARK ÇİLESİNE SON: Toplu ulaşımı güçlendirerek bireysel araç kullanımını düşüreceğiz.

Geniş kavşak ve akıllı sinyalizasyon sistemiyle trafik rahatlatılacak, alternatif yollar genişletilecektir. Kent merkezine, ayşekadına ve yeni yerleşim bölgesine katlı otoparklar yapılacaktır. Vatan Partisi Belediyeciliğinde arabaya değil insana öncelik verilecektir.

TEMİZ İÇİLEBİLİR SU: Geçtiğimiz yüzyıldan kalan su kesintilerine, çeşmeden akan çamurlu sulara son veriyoruz. Temiz, içilebilir ve ucuz suyu vatandaşlarımıza ulaştırmak için modern tesisler kuracağız. Su kaynaklarını verimli kullanmak için bilimsel çalışma grupları oluşturacağız.

AFETLERE HAZIR ALTYAPISI GÜÇLÜ KENT: En ufak bir yağışta Edirne’nin sular içinde kalmasına göz yummayacağız. Su baskınları başta olmak üzere tüm afetlere karşı gerekli önlemler alınacak. Her yağışta vatandaşlarımız aynı sıkıntıları yaşamayacak. Gerekli altyapı çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak. Altyapısı hazır olmayan bölgelere inşaat izni verilmeyecek. Afet sırasında kullanılacak yeterli toplanma alanları oluşturulacak.

TEMİZ NEHİRLER YEŞİL EDİRNE: Nehirlerimizi atıl durumdan kurtaracağız. Nehirlerimiz cazibe merkezi haline gelecek. Nehirlerimiz ve çevresi temizlenecek. Su sporlarına, turistik turlara uygun hale getirilecek. Vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirebileceği alanlar oluşturulacak. Edirne’nin tam 12 farklı bölgesine büyük bir ağaçlandırma çalışması yapılacak. Nefes alan, bakımlı, yeşil bir Edirne yaratacağız.

TURİZMİN BAŞKENTİ: Dünya’da metrekare başına en fazla tarihi eser düşen şehirlerden biri olan Edirne, maalesef bu özelliğini kullanamıyor. Tüm tarihi eserlerimizi kapsayan broşürler ve kitapçıklar hazırlanacak, reklam filmleri çekilecek. Haftalık turlar şeklinde yurtdışından ve yurtiçinden belediye bünyesinde turlar düzenlenecek. Sanat eserlerini korumak, tahrip olmuş eserleri aslına uygun olarak düzenlemek için, sanat tarihçileri ve mimarlardan oluşan Turizm Elçileri çalışma grubu oluşturulacak. Aslından koparılan festival ve şenliklerimiz özüne döndürülecek. Edirne’mizi dünyada parmakla gösterilen turizm başkentlerinden biri yapacağız.” Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.