DOLAR 32,1934 -0.05%
EURO 35,3278 0.19%
ALTIN 2.525,491,00
BITCOIN 2159953-0,25%
Edirne
17°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yeşilay 104 yaşında

Yeşilay 104 yaşında

5 Mart 1920’de kurulan Yeşilay 104 yaşında. Alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla mücadele eden ve toplumun zararlı alışkanlıklardan korunması için çalışan bir sivil toplum kuruluşu olan Yeşilay, 120 şube, 107 danışmanlık merkezi, 2 rehabilitasyon merkezi, 100 bini aşan gönüllüsü ve 97 Ülke Yeşilay’ı ile hizmet veriyor.

ABONE OL
1 Mart 2024 11:56
Yeşilay 104 yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşilay Haftası nedeniyle açıklamada bulunan Yeşilay Edirne Şube Başkanı Müzekkâ Bayrak, Yeşilay faaliyetlerinin sadece Türkiye ile sınırlı kalmadığını belirterek, “Yeşilay bugün dünyanın çok farklı coğrafyalarında bağımlılıkla mücadele alanlarında faaliyet gösteriyor. Yeşilay son yıllarda özellikle yurt içinde verdiği hizmetlerine büyük hız kazandırdı. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza sağlıklı bir yaşam ve gelecek zemini oluşturabilmeleri için yüzlerce çalışanımız, 120 şubemiz ve 100 bini aşan gönüllümüzle canla başla çalışıyoruz. Ülkemizin her ilinde Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizle (YEDAM) on binlerce kişiye ulaşıyoruz. İki büyük şehrimizde, Bursa ve Diyarbakır’daki Rehabilitasyon Merkezlerimizde, danışanlarımıza yatarak tedavi hizmeti veriyoruz.  Danışan, Yeşilay Rehabilitasyon Merkezine, kullandığı maddeden arındırma tedavisini tamamlamış olması ve herhangi bir yoksunluk bulgusunun olmaması koşuluyla, Yeşilay Danışmanlık Merkezinden (YEDAM), Alkol ve Madde Tedavi Merkezinden (AMATEM), Çocuk Ergen Alkol Madde Tedavi Merkezinden (ÇEMATEM) sevk yolu ile kabul ediliyor. Yeşilay Rehabilitasyon Merkezlerinde, alkol ve madde bağımlısı bireylerin tıbbi, psikolojik, sosyal, akademik ve meslekî alanlarda desteklenerek bağımlılık sebebiyle oluşan kayıpların tekrar yerine koyulması ve bireylerin yeniden topluma kazandırılması hedefleniyor.

Yolumuza her zamankinden daha güçlü ve enerjik devam edeceğiz” dedi.

HER YIL 14 MİLYON ÖĞRENCİ BAĞIMLILIKLARA KARŞI BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Yeşilay, yurt içinde ve yurt dışında sempozyumlar, konferanslar, kongreler ve yarışmalar düzenleyerek her yıl milyonlarca insana temas ediyor. Bilimsel ve kanıta dayalı farkındalık çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM), Okulda Bağımlılığa Müdahale (OBM) ve Yeşilay Yaşam Becerileri (YYB) programlarıyla her yıl yaklaşık 14 milyon öğrenciyi ve 3 milyon yetişkini bağımlılıklara karşı bilinçlendiriyor. Risk grubundaki öğrencilerde eğilimlerin bağımlılığa dönüşmemesi için psikososyal çözümler üretiyor.

YEŞİLAY SPOR KULÜBÜ GENÇLERİN GÖZDESİ

Bağımlılıklarla mücadelede Yeşilay özellikle gençlere ulaşmak için kültür-sanat ve spor faaliyetlerini de kararlılıkla sürdürüyor. 1920’den bu yana yayınlanan Yeşilay Dergisi, 1082. sayısıyla okur karşısına çıktı. Yeşilay Dergisi’nin bu başarısı ülkemiz yayıncılığında ilk ve tek. Aktif olarak sporcu yetiştiren 110 Yeşilay Spor Kulübü ise, hâlihazırda 2073 lisanslı sporcusuyla Türkiye’nin pek çok ilinde çeşitli branşlarda müsabakalara katılıyor.

BIRAKABİLİRSİN UYGULAMASI

Sigarayı bırakmak isteyenler için T.C. Sağlık Bakanlığı ile geliştirilen BIRAKABİLİRSİN uygulaması, sigara bırakma hedefinin konulması aşamasında yaşanan zorlukların raporlanmasına ve ücretsiz destek başvurusuna kadar pek çok kolaylık sağlıyor.

YEŞİL DEDEKTÖR UYGULAMASI

T.C. Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen YEŞİL DEDEKTÖR mobil uygulaması, Yeşilay tarafından Türkiye genelinde, kapalı mekânlarda tütün mamulleri (sigara, nargile, puro) kullanımını ihlal eden işletme ve müşterilerin ihlallerini azaltmayı amaçlayan bir mobil uygulama olarak hayata geçirildi. Bugüne kadar yeşil dedektör uygulaması 353 bin kez indirildi. Yeşil dedektör üzerinden yapılan toplam ihlal bildirimi sayısı ise 399 bin 53 oldu.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.