DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367861,24%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

 ‘Yönlendirilmiş anketlerle aday belirlenmesine karşı çıktım’

 ‘Yönlendirilmiş anketlerle aday belirlenmesine karşı çıktım’

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ne olduğu belli olmayan, yönlendirilmiş anketlerle, siyasi baskılarla ya da başka yöntemlerle aday belirlenmesine karşı çıktığını söyledi.

ABONE OL
29 Ocak 2024 16:11
 ‘Yönlendirilmiş anketlerle aday belirlenmesine karşı çıktım’
4

BEĞENDİM

ABONE OL

Gürkan, belediye binası önünde belediye ana binası girişinde, ‘Edirne’ye yakışan Recep Gürkan’ sloganları ile karşılandı. Burada konuşan Başkan Gürkan, kendisinin ön seçim talebine karşılık genel merkezin atamayı tercih ettiğini söyleyerek, “Ne olduğu belli olmayan anketlerle, yönlendirilmiş anketlerle ya da siyasi baskılarla ya da başka yöntemlerle aday belirlenmesine karşı çıktım. Edirne’yi yönetecek olan partinin adayını partinin üyeleri belirlemeli dedim. Onun için bir fedakarlık yapılması gerekiyordu. Ben o fedakarlığı yaptım. Çünkü yanlış yöntemlerle aday belirlenerek, Cumhuriyet’in kalesi Edirne’nin başka partilerin eline geçmesine gönlüm de razı olmazdı, vicdanım da razı olmazdı” dedi.

Gürkan, Edirne merkezde yaklaşık 2 aydan bu yana devam eden aday adaylığı sürecine değinerek, “Bir karar verdik, Edirne’de yaklaşık 2 aydır devam eden bir adaylık krizi vardı. Bunun çok çeşitli nedenleri var. Bunları herkes biliyor. Edirne’nin önünü açmak için Edirne’de 20 yıldır kesintisiz devam eden Cumhuriyet Halk Parti bayrağını tekrar gönderde tutmak için bir karar vermemiz gerekiyordu” dedi.

 CHP’nin il kongresinde ve kendisinin aday adaylığı açıklamasında ön seçim isteğini dile getirdiğini belirten Gürkan, “Ama öyle bir noktaya geldik ki genel merkezimiz atamayı tercih etti. Ben buna karşı çıktım. Ben insanların bu partinin üyelerinin özgürce oylarını kullanarak adaylarını kendilerinin belirlemesini, kendilerinin seçmesini, ne olduğu belli olmayan anketlerle, yönlendirilmiş anketlerle ya da siyasi baskılarla ya da başka yöntemlerle aday belirlenmesine karşı çıktım. Edirne’yi yönetecek olan partinin adayını partinin üyeleri belirlemeli dedim. Bu sözümün arkasındayım. Onun için bir fedakarlık yapılması gerekiyordu. Ben o fedakarlığı yaptım. Belki fedakarlık olmayabilir. Bir karar verilmesi gerekiyordu. Ben o kararı verdim. Bundan hiç pişman değilim. Çünkü yanlış yöntemlerle aday belirlenerek Edirne’nin, Cumhuriyet’in kalesi Edirne’nin başka partilerin eline geçmesine gönlüm de razı olmazdı, vicdanım da razı olmazdı.10 yıldır oturduğum bu koltukta bir beş yıl daha oturayım diye kendimizden, kişiliğimizden, değerlerimizden, partimizin ilke ve tutumlarından ödün veremezdim, vermedim, bundan sonra da vermeyeceğim. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sonuna kadar Edirnelilerle beraber mücadele edeceğiz ve size şu sözü veriyorum; Buraya 20 yıl önce çekilmiş olan CHP bayrağı, her ne olursa olsun, asla ve asla değişmeyecek ve o gönderden inmeyecek. Bunu hep beraber başaracağız. Ben nerede olmam gerekiyorsa da orada olacağım. Hep sizinle beraber olacağım” şeklinde konuştu.

Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.