Edirne Dr. Sadık Ahmet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşçılık bölümü öğrencilerinin hazırladığı yiyecekler, okulda düzenlenen kermeste görücüye çıktı.
49’ncu Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Dr. Sadık Ahmet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin okul bahçesinde kermes düzenlendi. Okulun 9’ncu sınıf öğrencileri, okulun mutfağında hazırladıkları yiyecekleri, düzenlenen kermeste satışa çıkardı. Kermesten elde edilen gelir ise öğrencilerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere okul aile birliği kasasına gidecek.
“Öğrencilerimiz ilerleyen yıllarda da şef kıvamına gelecek”
Dr. Sadık Ahmet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhan Dinç, şunları kaydetti:
“Her yıl Nisan ayının üçüncü haftası Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yılda 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası etkinlikleri haftasında okul aile birliği önderliğinde kermes etkinliğindeyiz. Bu kermesin hazırlanmasında 9’ncu sınıf öğrencilerinin emeği önemli. İlk sene olmasına rağmen. Güzel bir hazırlık dönemi geçirdiler. Derslerinde yemek, poğaça, börek, tatlıların nasıl yapıldığını öğrendikten sonra tecrübeleri kermeste hayata geçirilmiş oldu. Yiyeceklerin tatlarına baktık, gayet güzeldi. 9’ncu sınıf olarak güzel seviyeye gelmişler. İlerleyen yıllarda da şef kıvamına gelecek, öğrencilerimiz iş hayatına atılacaklardır. Kermesin geliri, okula aile birliği önderliğinde yapıldığı için okula aile birliği gelirlerine eklenecektir.”
Öğrenci Ecrin Öztürk, kermes için trileçe tatlısı yaptığını belirterek ileriki yıllarda ünlü bir şef olmak istediğini söyledi.
Öğrenci Beren Buğday da kermes için kek yaptığını ifade ederek güzel bir aşçı olarak, ileriki yıllarda işletme açmayı hedeflediğini aktardı. Haber Ergin Yıldız
GÜNDEM
12 gün önceGÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025