DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048028-2,35%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CHP’nin adayları belli oldu

CHP’nin adayları belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 4'ü büyükşehir olmak üzere, 227 seçim çevresinde parti meclisinde alınan kararla belediye başkan adayları belirlendi. Edirne’de de 2 ilçe ve 5 belde adayı belli oldu. 8 aday adayının olduğu Edirne merkezde Belediye Başkan Adayının ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

ABONE OL
15 Aralık 2023 15:00
CHP’nin adayları belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 227 seçim çevresinde parti meclisinde alınan kararla belediye başkan adayları belirlendi. Edirne’de de bazı ilçe ve beldelerin belediye başkan adayları belli oldu.

LALAPAŞA’YA GENÇ ADAY

 Lalapaşa’nın CHP Belediye Başkan Adayı Zafer Sezgin Geldi oldu. Doğup büyüdüğü Lalapaşa için yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren, aynı zamanda Lalapaşa Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni kuran Geldi, bu kez ilçeye daha fazla hizmet edebilmek için Belediye Başkan Adayı Adayı olmuştu. Zafer Sezgin Geldi, CHP’nin parti meclis toplantısında belediye başkan adayı olarak gösterildi. 

SÜLOĞLU ORMANKIRAN İLE DEVAM

Süloğlu ilçesinde iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Ormankıran, CHP parti meclisi tarafından tekrar Belediye Başkan Adayı gösterildi. Süloğlu halkına hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Ormankıran, tekrar aday gösterilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Ormankıran, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Öncelikle doğduğum, ekmeğini yediğim güzel ilçemizde sizlerin büyük destekleriyle, sizlere gönülden hizmet etmekten çok mutlu ve gururluyum. Bu hizmetlerimizin ve çalışmalarımızın artarak devamı için bir dönem daha Cumhuriyet Halk Parti’mizin Parti Meclisi toplantısında şahsımı Süloğlu Belediye Başkan adayı olarak belirlemiş olmasından dolayı onur ve şeref duyduğumu belirtmek isterim. Aday Gösterilmemde emeği bulunan Genel Merkezimize ve ilçemizde biz diyerek, birlik ve beraberlik içerisinde, ayrışmadan, gücümüze güç katan siz değerli Süloğlu Halkımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler omuz omuza güzel ilçemizi daha da ileriye taşımak için çalışacağız. Geleceğe hep birlikte daha güçlü adımlarla yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BELDE ADAYLARI BELLİ OLDU

CHP parti meclisinde alınan kararla Edirne’nin bazı beldelerinin de belediye başkan adayları belli oldu. İpsala Esetçe beldesinde İbrahim Örs, Keşan Beğendik’te Muhammet Örnek, Keşan Yenimuhacır’da Tamer Kıral, Meriç Küplü’de Gökmen Altay, Uzunköprü Kırcasalih beldesinde Hüseyin Tütüncü tekrar belediye başkan adayı gösterildi.

UZUNKÖPRÜ’DE HEYECANLI BEKLEYİŞ

CHP’nin Edirne merkez ve Keşan ile Uzunköprü ilçelerinde hangi isimlerin aday gösterileceği merak konusu. 4 ismin yarıştığı Uzunköprü’de mevcut Belediye Başkanı Özlem Becan’ın tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Başkan Becan, CHP il kongresinde yaptığı konuşma ve Milletvekili Ediz Ün’ün, kendisi hakkında yaptığı paylaşımla gündeme gelmişti. Milletvekili Ün, sosyal medya paylaşımında, “Sevgili Uzunköprülü hemşehrilerim, sizi bu beladan kurtarmak için Ankara’dayım” ifadelerini kullanmıştı. Uzunköprü’de belediye başkan aday adaylığı için Özlem Becan’ın yanı sıra Edip Can Yayalar, Alp Türkyılmaz ve eski Belediye Başkanı Enis İşbilen başvuru yapmıştı.

CHP’NİN EN KRİTİK İLÇESİ

CHP’nin Keşan’da göstereceği isim merakla bekleniyor. 2019 yerel seçimlerinde ilk sayımda 11 oyla, itiraz üzerine tekrar yapılan sayımda 23 oy farkla belediyeyi AK Partiye kaptıran Keşan’da belediye başkan aday adaylığı için 6 isim başvuruda bulunmuştu. İlçede 3 dönem belediye başkanlığı yapan Opr. Dr. Mehmet Özcan’ın yanı sıra Ender Mağden, Feridun Tümer, Mustafa Bezbaş, Orhan Çakır ve Şenol Yalı belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunmuştu. 

CHP’den Enez’de 4, İpsala’da 3, Meriç’te 3, Havsa ilçesinde ise 3 isim belediye başkan aday adayı olmuştu.

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.