Edirne’nin Lalapaşa ilçesinin 1 Ağustos 1945’te ilçe statüsüne kavuşmasının 80. Yılı Lalapaşalılar Günü olarak kutlandı. İlk kutlamayı ilçe halkıyla birlikte Anıktabir’de Ata’nın huzuruna çıkarak gerçekleştiren Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, Anıtkabir özel defterine, “Senin ilkelerin bizim rotamızdır. Emanet ettiğin bu güzel vatanı, aklın ve bilimin ışığında, adaletle ve sevgiyle büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kaleme aldı.
Lalapaşa’nın 1 Ağustos 1945 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak ilçe statüsüne kavuşmasının 80. Yılı nedeniyle bu tarih Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi tarafından “Lalapaşalılar Günü” ilan edildi. Başkan Geldi, Lalapaşalılar Günü’nün ilk kutlamasını ilçe halkıyla birlikte Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıkarak gerçekleştirdi.
Bu kapsamda Anıtkabir’de çelenk sunma töreni yapıldı. Ardından Anıtkabir Özel Defteri imzalanarak, Lalapaşa halkının Cumhuriyet’e olan bağlılığı ve Atatürk’e duyduğu minnet duyguları ifade edildi.
Başkan Zafer Sezgin Geldi, özel deftere şu satırları kaydetti:
“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,
Bugün, Lalapaşa halkı adına tarihe geçen anlamlı bir günü, ilk kez senin manevi huzurunda kutlamanın onurunu yaşıyoruz.
1 Ağustos 1945’te Resmî Gazete’de yayımlanarak resmen ilçe statüsü kazanan Lalapaşa, senin kurduğun Cumhuriyet’in idari ve halkçı yapısının bir parçası olmuştur. Aradan geçen 80 yılda Lalapaşa, senin gösterdiğin çağdaşlık yolunda ilerlemiş; üretimin, emeğin ve dayanışmanın kenti olmuştur.
Bu nedenle 1 Ağustos’u “Lalapaşalılar Günü” ilan ettik. Bu özel gün; geçmişimize duyduğumuz saygının, Cumhuriyetimize olan bağlılığımızın ve geleceğe dair kararlılığımızın bir ifadesidir.
Atam dediğin gibi “Millete efendilik yoktur, hizmet vardır” sözün bizim yol haritamızdır.
Lalapaşa’da bu anlayışla çalışıyor; bu bilinçle büyüyor.
Bugün bu günü ilk kez kutlamaya başlayan bizler, Lalapaşalılar Günü’nü senin huzuruna çıkarak kutlamak ve şükranlarımızı dile getirmek istiyoruz.
Senin ilkelerin bizim rotamızdır. Emanet ettiğin bu güzel vatanı, aklın ve bilimin ışığında, adaletle ve sevgiyle büyütmeye devam edeceğiz. Sana minnettarız. Saygı, özlem ve şükranla.”
Lalapaşa Belediye Başkanı Geldi, belediye olarak Lalapaşalılar Günü’nü her yıl kutlamaya devam edeceklerini belirtti. Haber Merkezi
GÜNDEM
02 Ağustos 2025GÜNDEM
02 Ağustos 2025GÜNDEM
02 Ağustos 2025GÜNDEM
02 Ağustos 2025GÜNDEM
02 Ağustos 2025GÜNDEM
02 Ağustos 2025GÜNDEM
02 Ağustos 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.