Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından hayırsever Taş ailesinin desteğiyle hayata geçirilen Zeynep- Mustafa Taş Uygulama Anaokulu açıldı. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, “Bakanlığımızca okul öncesi programları olarak hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin burada test etme imkanı olacak” dedi.
Gerçekleşen açılışa Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, akademisyenler ve davetliler katıldı.
Bakan Yardımcısı Yılmaz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle okul öncesi eğitimin önemini vurguladı.
Vali Sezer, anaokulunun önemli bir hizmet olduğunu, öğrenciler ve öğretmenlerin birlikte uygulamalı eğitimlerde bulunacaklarını ifade etti.
Milletvekili Aksal, anaokulun çocukların hayallerini gerçekleştireceği bir eğitim yuvası olduğunu belirtti.
“Zihin ve gönül birlikteliği sağlanacak”
Bakan Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti:
“Bakanlığımızca okul öncesi programları olarak hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini de burada test etme imkanı olacak. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle okul öncesinde ilköğretim çağına ve lise çağına yeni bir bakış açısı getirilmeye çalışıldı. Burada kavramlarla çocuklarımızın erdem değer modeliyle aslında bir zihin ve gönül birlikteliği sağlamanın çabası içerisinde olundu. Bunu da hocalarımız ben inanıyorum ki burada gerçekleştirecekler. Kendi teorileriyle birlikte inşa etmek istedikleri bir bilim çalışmasıyla, bilimsel kuramların desteğiyle birlikte uygulamalarla beraber Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini de burada gerçekleştirme imkanları olacak.”
“İki anlamlı proje birleşti”
Sezer, şunları söyledi:
“Bugün gerçekten de hem ihtiyaç olan hem çocuklarımızın içerisinde barınacağı ve eğitim alacağı hem de onların öğretmenlerini de bir şekilde uygulamalı eğitimle beraber yetkinlik kazanacağı iki anlamlı proje burada birleşmiş durumda. Bu manada çok önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum.”
“Çocukların ikinci evi olacak”
Aksal, “Sadece bir anaokulunun açılışını yapmıyoruz. Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın içinde eğitim göreceği ve ikinci evleri olacağı inşallah hayallerini gerçekleştireceği bir açılışı gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.
“Gerçekleştirdiğimiz proje bal peteği projesidir”
Hatipler, şunları söyledi:
“Burada gerçekleştirdiğimiz proje bal peteği projesidir. Yani altıgen plan üzerine gerçekleştirdik. Altıgen planını, bal peteğini hangi kelimelerle anlatsak mutlaka bir şeyler eksik kalacaktır. Bilirsiniz bal peteği arıların bir arada iş birliği içerisinde bir seferberlikle çalışmasını sembolize ettiği gibi bal peteği de iş birliğini, çalışkanlığı, dayanışmayı, birlikte hareket etmeyi, dengeyi, uyumu, özveriyi ve fedakarlığı da temsil eder.”
Yapılan açılış konuşmalarının ardından heyet, açılışı yapılan anaokulunu gezdi ve çocuklarla sohbet etti. Program sonunda ise günün anısına heyet tarafından ağaç dikimi gerçekleşti. Haber Büşra Akıllı
GÜNDEM
15 Eylül 2025GÜNDEM
15 Eylül 2025GÜNDEM
15 Eylül 2025GÜNDEM
15 Eylül 2025GÜNDEM
15 Eylül 2025GÜNDEM
15 Eylül 2025GÜNDEM
15 Eylül 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.