eşya depolama
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
bandstanddiaries.com
sakarya escort belek escort adana escort antalya escort ankara escort aydın escort bursa escort gaziantep escort istanbul escort samsun escort balıkesir escort mersin escort konya escort eskişehir escort izmir escort sınav analizi denizli vip transfer kocaeli escort malatya escortmaltepe escort muğla escort manisa escort sivas escort tekirdağ escort tokat escort uşak escort yalova escort yozgat escort trabzon escort afyon escort aksaray escort amasya escort ardahan escort artvin escort bartın escort bayburt escort bolu escort burdur escort çanakkale escort çankırı escort çorum escort edirne escort elazığ escort erzurum escort erzincan escort kırşehir escort van escort zonguldak escort giresun escort gümüşhane escort hakkari escort ığdır escort ısparta escort kahramanmaraş escort karabük escort karaman escort kars escort kastamonu escort kırklareli escort kütahya escort nevşehir escort niğde escort ordu escort osmaniye escort rize escort şanlıurfa escort siirt escort sinop escort şırnak escort tunceli escort yozgat escort tokat escort tekirdağ escort kütahya escort balıkesir escort aydın escort edirne escort sivas escort uşak escort adana escort adana escort adana escort adana escort adana escort adana escort adana escort vergi konseyi görüntülü sohbet urla siyaset haberleri ankara magazin istanbul magazin yalova magazin kütahya magazin elazığ magazin adıyaman magazin tokat magazin sivas magazin batman magazin erzurum magazin afyon magazin malatya magazin ordu magazin trabzon magazin mardin magazin eskişehir magazin denizli magazin muğla magazin van magazin aydın magazin tekirdağ escort balıkesir magazin samsun magazin kayseri magazin manisa magazin hatay magazin diyarbakır magazin mersin magazin kocaeli magazin gaziantep magazin konya magazin sakarya magazin antalya magazin bursa magazin izmir magazin istanbul otomobil fiyatları istanbul ekonomi istanbul eğitim istanbul seyahat istanbul gezi rehberi antalya alışveriş merkezleri antalya ticaret
Şoförler Odası’nda Dilci dönemi

Şoförler Odası’nda Dilci dönemi

ABONE OL
19 Ocak 2026 10:05
Şoförler Odası’nda Dilci dönemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 32’nci Genel Kurulu Seçimi’nde yeni başkan Aytaç Dilci oldu. Tartışmalı geçen genel kurulda yeni başkan seçilen Dilci, “Bu seçimde kazanan şahıslar değil, Edirne’deki şoför esnafımız olmuştur. Bundan sonra tüm esnafımız için birlik ve beraberlik içinde çalışacağız” dedi.

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 32’nci Genel Kurulu Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) konferans salonunda gerçekleştirildi. Genel Kurula Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, Ticaret İl Müdürü Mustafa Kurt, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ile odaya 2 dönem başkanlık yapan Ali Şahin ve Serhad Birlik Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Aytaç Dilci katıldı. Ali Şahin ve Aytaç Dilci’nin aday olduğu seçim, Divan Başkanı’nın belirlenmesiyle başladı. EDESOB Başkanı Kemal Cingöz’ün divan başkanı seçildiği genel kurulda ilk konuşmayı Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan yaptı.

“Şartlar giderek zorlaşıyor”

Gencan, yaptığı açılış konuşmasında şunları kaydetti:

“Esnafımız bir yönüyle ticari bir işletme olarak görülebilir ama diğer yönüyle de aslında çok önemli bir kamu hizmetini hep birlikte yerine getiriyoruz. Ben esnafımızın yaşadığı zorlukları bizzat yaşamış, bu zorlukların içinden geçmiş biri olarak, bu işlerin ne kadar meşakkatli olduğunu en iyi bilenlerden biriyim. Özellikle pandemi döneminde, neredeyse hiçbir gelir elde edemeden, yine de sorumluluk bilinciyle kepenk kapatmayan, mücadelesini sürdüren esnafımızın verdiği emekleri çok iyi biliyorum. Bugün de koşullar çok farklı değil. Hepimiz biliyoruz ki şartlar giderek zorlaşıyor. Zor zamanlardan geçiyoruz. Esnafımız zor günler yaşıyor, vatandaşımız zor günler yaşıyor. İşte tam da bu nedenle, bu dönemlerde birbirimizin elinden tutmak, dayanışma içinde olmak son derece kıymetli. Çünkü buradaki çok değerli ağabeylerim, kardeşlerim, Edirneli hemşehrilerim; sabah ‘merhaba’ dedikleri insanlarla akşam ‘hoşça kal’ diyerek günü tamamlıyorlar. Zaman zaman kırgınlıklar yaşanabiliyor, zaman zaman birbirimizi süzdüğümüz anlar olabiliyor. Ama nihayetinde Edirneli hemşehrilerimizle bu kentin esnafı, omuz omuza vererek bu düzeni sürdürülebilir kılıyor. Bu yüzden yaptığınız işe büyük bir saygı duyuyorum. Gerçekten bu işin içinde olmayanlar, bu zorlukları tam anlamıyla bilemez. Çoğu zaman eleştirilere maruz kalıyorsunuz. Yazın sıcağında, kışın soğuğunda, yağmurda, çamurda çalışmak; dertliyle dertlenmek, ihtiyacı olanı gözetmek hiç kolay değil. Ama şunu da çok iyi biliyorum ki; burada çok sevdiğim mahallelerim, kardeşlerim var. Onların başına bir şey gelse, bu salondaki esnaf yine bir araya gelir, ‘gelin’ der, toplar, elinden geleni yapar ve yoluna devam eder. Kişisel kırgınlıklar olabilir ama birbirinin derdine koşma kültürü asla kaybolmaz. Bugün burada iki kıymetli adayımız var. Herkesin sesi çıksın, herkes fikrini özgürce ifade etsin istiyorum. Bu demokratik ortamın, bu aile havasının Edirne’mize yakışır bir şekilde sonuçlanacağına yürekten inanıyorum. Başkanımıza ve yönetimine bugüne kadar yaptıkları tüm çalışmalar için teşekkür ediyorum. Ben Edirne Belediye Başkanı olarak gururla ve gönül rahatlığıyla şunu ifade etmek istiyorum: Bugüne kadar şoför esnafımıza ne söz verdiysek, bütçe imkânları doğrultusunda hepsini yerine getirdik. Ulaşımı sürdürülebilir kılmak adına ‘şunu yapacağız’ dedik, ‘bunu hayata geçireceğiz’ dedik; başkanlarımız burada, hepsini tek tek hayata geçirdik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz. 2026 yılı hepimiz için zor bir yıl olacak. Bunun farkındayız. Edirne Belediyesi olarak hem Edirneli hemşerilerimiz hem de ulaşım paydaşlarımızla birlikte bu sistemi daha iyi bir noktaya taşımak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Sizlerin de görevleri, sorumlulukları var; bunun bilincindeyiz. Ama şunu bir kez daha net bir şekilde ifade etmek isterim ki; meclis üyelerimizle, mesai arkadaşlarımızla birlikte her zaman esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

“Şoför esnafını yeniden ayağa kaldıracağız”

Aytaç Dilci de konuşma gerçekleştirdi. Dilci, şunları söyledi:

“Bugün burada bir yarışma için değil, Edirne şoför esnafının geleceğini birlikte konuşmanın sorumluluğuyla bulunuyorum. Hepimizin ortak derdi; ekmeğimiz, yarınımız, geleceğimizdir. Burada konuşulan kimsenin makamı değildir; alın teriyle direksiyon sallayan esnafın evidir burası. Biz bu yola ayrışmak için değil, birlik olmak için çıktık. ‘Ben’ demek için değil, ‘biz’ demek için buradayız. Gücünü esnafın desteğinden alan bir anlayışla hareket ediyoruz. Ancak gerçekleri de görmezden gelemeyiz. Üyelerimizin bugün çok ciddi sorunları var. Seçim sürecinde sahaya çıktığımızda gördük ki galerici esnafımızın plaka basımıyla ilgili önemli sıkıntıları bulunuyor. Bunları çözeceğiz. Kurye olarak çalışan ve odamıza kayıtlı olan esnaf kardeşlerimizin barınma ve toplanma alanı sorunları var. Bununla ilgili gerekli alanların oluşturulmasını sağlayacağız. Taksici esnafımıza baktığımızda ise; 2025-2026 yılına gelmemize rağmen hâlâ bazı taksi duraklarının suyunun ve kanalizasyonunun bağlanmadığını fark ettik. Ben bu odanın 32 yıllık üyesiyim. İnanın, bunları ilk kez bu kadar net gördüm. Bu sorunların en kısa sürede çözüleceğinin sözünü buradan veriyorum. Servisçi esnafımızın da yıllardır çözülmeyen kronik sorunları var. Son 7-8 yıldır yönetimde bulunan arkadaşlarımızın bu sorunlara yeterince eğilmediğini üzülerek gördük. Oysa bu oda bir zamanlar kendi mülkü olan, güçlü bir odaydı. Çekicisi vardı, ambulansı vardı, sosyal tesisleri vardı. Otuz iki yılın sonunda gelinen noktada ise; kirada olan, kirasını ödemekte zorlanan, birliklere borcu bulunan bir oda ile karşı karşıyayız. Biz sizlere bu odayı kiracı olmaktan kurtarmanın sözünü veriyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden, kırmadan, dökmeden; şeffaf ve hesap veren bir yönetim anlayışıyla Edirne şoför esnafını yeniden ayağa kaldırmak için oylarınıza talibiz.”

“Binayı odamızın bütçesiyle yapma şansımız yok”

Dilci’nin konuşmasının ardından odaya iki dönem başkanlık yapan Ali Şahin konuşma gerçekleştirdi. Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Ben sekiz yıldan beri bu görevdeyim. Ben göreve geldiğimde de odamız kiradaydı. Kiradan kurtulmak için bugüne kadar bütün girişimleri yaptık. Şunu açıkça söylemek istiyorum: Bu binayı odamızın kendi bütçesiyle yapma şansımız yok. Yapılan tüm örnekler arsa karşılığı ya da kamu iş birliğiyle yapılmıştır. Ambulans ve kurtarıcı konusuna da açıklık getirmek isterim. Ambulans hizmeti verebilmek için ciddi bir maliyet var. Belediyemizin desteği sayesinde bu hizmeti sürdürebildik. Çekici hizmetinde de esnafın yükünü hafifletmek için odamız imkânları doğrultusunda katkı sunuyor. Biz bu odaya seçildiğimiz günden beri diyalogdan yana olduk. Belediye ile, birliklerle, siyasi partilerle eşit mesafede durduk. Diyalog kurmadan bu esnafı bir adım ileri götürmemiz mümkün değildir.”

Şahin’in konuşmasının ardından üyeler arasında sözlü olarak başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Bazı oda üyeleri birbirlerine fiziki müdahalede bulundu. Taraflar polis ekiplerinin araya girmesiyle sakinleştirildi. Başkan adayları Şahin ve Dilci, divan başkanının davetiyle kürsüye çıkıp birbirlerinin ellerini kaldırarak, üyelere sakin olmaları çağrısında bulundu.

Yoğun katılımın olduğu genel kurulda üyeler Yönetim Kurulu Başkanı’nı belirlemek için sandığa gitti. Genel kurulda Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda iki dönem başkanlık yapan Ali Şahin ve S.S. 19 No’lu Serhad Birlik Başkanı Aytaç Dilci yarıştı. Yapılan seçim sonucunda Ali Şahin 367 oy, Aytaç Dilci ise 457 oy aldı. 90 oy farkla Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın yeni başkanı Aytaç Dilci oldu.

Dilci, yaptığı açıklamada, “Bu seçimde kazanan şahıslar değil, Edirne’deki şoför esnafımız olmuştur. Bundan sonra tüm esnafımız için birlik ve beraberlik içinde çalışacağız” dedi.

Başkan Aytaç Dilci’nin listesinde;

Yönetim Kurulu (asil): Erdal Çağlayan, Adnan Destere, Kazım Deveci, Görkem Teker, Volkan Alan, Serkan Barık, Ekrem Deveci, Erkan Perinçek

Yönetim Kurulu (yedek): Barış Çağlar, İlkay Bilginar, Onur Çömlek, Batuhan Çağlayan, Şenol Şentürk, Kaan Kuleci, Hakan Celepler, Mehmet Hocaoğlu, Murat Görgüç

Denetim Kurulu (asil): Recai Özhan, Barış Aras, Can Tuna

Denetim Kurulu (yedek): Oğuzhan Akbakır, Mustafa Can, Burak Dinç

Haber Büşra Akıllı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

escort ankara - Türk Porno - Ankara Escort Ankara escort, eskort, escort bayan Ankara Escort Bayan arkadaş bulmak istediğiniz ve ihtiyacınız olduğu her zaman Ankara Escort Sitesi.
Marsbahis
deneme bonusu veren siteler