Edirnespor Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Cesur Pakarda, takıma destek gelmemesi halinde sezon sonunda Edirnespor’un küme düşeceğini söyledi. Pakarda, “Bu şehri yönetenlerin kulüplere sahip çıkmadığı sürece bu kulüpler maalesef kilit vurma noktasına geliyor ve Edirnespor’da bu duruma geldi. Gelinen noktada büyük ihtimalle küme düşecek ve önümüzdeki yıl BAL Ligi’nde mücadele edeceğiz” dedi.
Edirnespor Olağan Genel Kurulu Muammer Şener Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Onur Yaren Ayaydın, tekrar Edirnespor Başkanı seçildi. Genel kurul sonrası açıklama yapan Edirnespor Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Cesur Pakarda, Edirnespor’un ekonomik zorluklardan dolayı kapısına kilit vurma noktasına geldiğini ifade etti.
“Profesyonel lige veda etme yılı gibi duruyor”
Pakarda, şunları kaydetti:
“Katılım olmayacağı zaten belliydi. Saat 12:00 diye konuşuldu ama arkadaşların işlerinden dolayı biraz erkene alındı. Biz burada emanetçiyiz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım da öyle. Bu takımın sahipsiz kalmaması için biz buradayız. Yani biz burada ciddi mücadele vererek bu takımı müsabakalara hazırlayıp, müsabakalara çıkartmaya çalışıyoruz. Gönül isterdi ki, şu an burada başka bir yönetimler olsun. Gelsinler, yönetimi teslim edelim. Bayrağı teslim edelim. Maalesef böyle bir oluşum olmadı. Şu an 5-6 kişiyle bir kongre gerçekleşti. Yani zaten sezon başından beri böyleydi. Aslında bu birkaç yıldan beri gelen bir süreçti. Bu yıl patlama noktası oldu. Bu sezon başında da bu mali tablonun böyle olacağı belliydi. Edirne’de 3 tane şehir dışında Edirne ilini temsil eden takımımız var. Bir DSİ basketbol takımımız var, salon sporlarında. Onların galibiyeti olmadığını duyuyoruz, takip ediyoruz. Edirnespor da aynı şekilde. Yine BAL Lig’inde Edirne’mizi temsil eden 1922 Edirnespor var. Onlar da küme düşmemek için mücadele veriyorlar. Bu ne demek oluyor? Edirne’nin spora olan sevgisi, sahiplenmesi dibe vurmuş durumdadır. Onun için böyle çok mücadele etmenin de bir anlamı yok. Burada Edirnespor’u ya da diğer takımlarımızı ayakta tutabilmek için şehrimizi yöneten büyüklerimizin de devreye girmesi gerekiyor. Yani bu şahısların yapacağı bir şey değil. Biz sadece bu kulüplerde askerlik yapabiliriz. Bize git maça derler, gideriz. Antrenmana git derler, gideriz. Tesis boyanacak, tesisi boyayabiliriz ama büyüklerimizin, bu şehri yönetenlerin kulüplere sahip çıkmadığı sürece bu kulüpler maalesef kilit vurma noktasına geliyor ve Edirnespor’da bu duruma geldi. Gelinen noktada büyük ihtimalle küme düşecek ve önümüzdeki yıl BAL Ligi’nde mücadele edeceğiz. Yani bu sene profesyonel lige veda etme yılı gibi duruyor.”
Edirnespor Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu Asil: Onur Yaren Ayaydın, Cenk Benakman, Gökhan Çancık, İbrahim Turan ve Cesur Pakarda.
Yedek Yönetim Kurulu: Ahmet Erginler, Engin Yağcılar, Tugay Ardaboylu, Refik Karışan, Orkan Işık.
Denetim Kurulu Asil: Ersan Sivrikaya, Mehmet Emin Altuntaş ve Yavuz Arslan.
Denetim Kurulu Yedek üyeleri ise; Alpcan Dublen Mehmet Ali Asar ve Levent Özkan’dan oluştu. Haber Büşra Akıllı
GÜNDEM
30 Ocak 2026GÜNDEM
30 Ocak 2026GÜNDEM
30 Ocak 2026GÜNDEM
30 Ocak 2026GÜNDEM
30 Ocak 2026GÜNDEM
30 Ocak 2026GÜNDEM
30 Ocak 2026Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.