DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adım adım mahalli seçimler!

Adım adım mahalli seçimler!

ABONE OL
5 Şubat 2024 09:38
Adım adım mahalli seçimler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Recep Çınar

31 Mart 2024 tarihinde ülkemizde yerel seçimler yapılacak. Seçimlere 2 aydan az zaman kaldı. Partilerin birbirlerini eleştirmelerinin yanında parti içi de aday adayları arasında çekişmeler sürüyor. Bazıları da 2-3 dönem Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş olsa da bu görevinde başarılı olamadıklarından partisi tarafından adaylıklarına sıcak bakılmadı!

31 Mart’ta yerel seçimler yapılacak ve yerel yöneticiler seçilecek. Acaba kim seçilecek? Halk arasında bu soru soruluyor. Ama asıl sorulması gereken sorular sorulmuyor ve cevapları için de kimse kafa yormuyor. Bir toplumda, ölçme ve değerlendirmede ölçü alınacak esaslar göz ardı edilirse, algılarla cazip hale getirilen yalanlar, adeta toplumun tabi olduğu din haline getiriliyor. Esas olan “emanetleri ehline vermek” ise konuşulmuyor. Bazıları, hırsızların hangisine koltuğu teslim edelim hesabını yapıyor! Sonuçta dürüst ve liyakatli insanlar saf dışı bırakılıyor. Bunun için de bir türlü zilletten kurtulmak mümkün olmuyor. Çoğunluğun değil, hakkı üstün tutmanın en büyük zafer olduğu unutuluyor veya bilinmiyor!

Bu güne kadar Edirne’yi yönetenler, Edirne’ye beklenen hizmeti vermediği için seçmenin birçoğu ümitsiz. Edirne halkını oyalayanlar en son bilbortlara astırdığı afişlerde, “2023 yılında 170 bin ton asfalt attık” diyorlar! Attınız da niye şehrimizdeki birçok yolların mısır tarlasından farkı yok!

“Alt yapıda ve üst yapıda sorunsuz bir Edirne”  deniyor! Deniyor da, daha iki ay kadar önce Kaleiçi semtinde Kule Kapı Caddesi ile Gazi paşa caddesinin kesiştiği noktada altyapıda meydana gelen patlağın tamiratı haftalarca sürmüştü. Sonunda yapıldı. Yapıldı da ne oldu? İki ay bile geçmeden ayni yerde tekrar ayni durum oluştu! Tekrar kazdılar, tamirat yaptılar. Yaptılar ama nasıl? Tamirat yapılan yerde yolun durumu fotoğrafta görülüyor! Molozlar bile alınmadı, üzerinden geçen araçlar sağa sola fırlatıyor! Bu, onlarcasından sadece bir örnek!

Mevlana Hz.leri öyle diyor; “Tut ki, Ali’den miras kaldı sana Zülfikar, sende Ali yüreği yoksa neye yarar Zülfikar!”  (Kastettiği Ali, 4. Halife. Zülfikar ise Hz. Ali’nin meşhur kılıcı).Özetle; “Bir insanda dürüstlük ve liyakat yoksa ona verdiğin görevden ne bekleyeceksin” diyor.

Onun için seçmenler olarak görevimiz, oy vermeden önce adayları iyi ölçüp biçmek. Bunun da ölçüsü;  dürüstlük ve liyakat!

Rabbimiz, Bakara Suresi 251. Ayette: “…Ve eğer Allah bir kısım insanların kötülüklerini başka bir kısım insanlarla ortadan kaldırmasaydı, yeryüzünün düzeni kesinlikle bozulur, kargaşalık ortalığı kaplardı. Ama Allah bütün âlemlere karşı sınırsız lütuf sahibidir” diyor.                                                                    

Hayatın hak, iyilik ve adalet üzere ikame edilmesi ve gelişip ilerlemesini isteyen Allah (cc),  bu doğal kanunu sebebiyle, kötülüğün iyilik, batılın hak, zulmün adalet üzerindeki baskısını, insanların bir kısmını diğer bir kısmı ile savarak kaldırmak ve yeryüzü halkına adil bir düzende yaşama imkânını bağışlamak istemiştir. Bu da Allah’ın âlemlere olan bir lütfu ve ikramıdır. Her seçime böyle bakmak gerekir. Milli Görüş bu doğal kanun gereği, hakkın kapısını tutmuş, kötülerin, kötülüklerini önlemek için mücadele etmektedir.

Mümin,  güçsüz de olsa, büyük bir güce sahip de olsa, Allah’tan yardım istemek ve O’na muhtaç olduğunu bilmek durumundadır!

Bir seçime daha yaklaşırken seçmen olarak bu incelikleri düşünerek hareket edersek, Allah (cc) inşallah hayırlısını verir!

Dostça kalın…

.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.