DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22410600,84%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çok net konuştular

Çok net konuştular

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin ve Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, CHP’de yapılan önseçimde Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Filiz Gencan Akın’ı destekleme nedenlerini ve oluşan dedikoduların önüne geçmek için açıklama yaptı.  

ABONE OL
6 Şubat 2024 17:44
Çok net konuştular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Giyik, sert bir dille, “Benim camiamda 234 tane esnaf var. Kimse bu esnafın ekmeğini elinden alamaz. O zaman biz farklı bir güç oluruz” dedi.

Oda Başkanı Ali Şahin de, Akın’a desteği konusunda, “Artık bu konular kapalı kapılar ardında olmaz. Biz gri olmayı sevmiyoruz. Ya siyahız ya da beyazız. Bu diğer adaylara da ayıp” ifadelerini kullandı.

“YA SİYAHIZ YA DA BEYAZIZ”

Şahin, şunları kaydetti:

“Biz bu konuda bazı eleştiriler aldık. Artık bu konular kapalı kapılar ardında olmaz. Biz gri olmayı sevmiyoruz. Ya siyahız ya da beyazız. Bu diğer adaylara da ayıp. Taraf tutmamış gibi yapıpta arkadan hizmet etmek, biz bunları kendimize yakıştıramadığımız için Filiz Gencan Akın’a destek olduk. Bunu her yerde de beyan ettik. Ama sandıktan Şükrü Ciravoğlu çıktı, onu tebrik ettik. Bizim amacımız esnafa kimin hangi projelerle geleceğine bakıyoruz. Ben ne Şükrü Ciravoğlu’yla, ne Filiz Gencan Akın’la ne de Belgin İba’yla meclis üyeliğiyle ilgili hiçbir pazarlığım olmadı. Ama bizden bir temsilci isterlerse buna hazırız. Ben esnafın yanındayım. Odaya hiçbir zaman siyaseti bulaştırmadım”

“YEREL SEÇİMLERDE DE CHP’DE KOŞACAĞIZ ANLAMINA GELMİYOR”

Giyik de şunları kaydetti:

“Esnaf arkadaşlarımızın rahat olmasını istiyorum. Ben de bu partinin üyesiyim. Bu yarışta biz de taraf olmak zorundaydık, olduk. Bu yarışta Filiz Gencan Akın ulaşım komisyonu başkanımızdı. Hangi şartlarda esnafın arkasında durduğunu çok iyi bilen bir insanım. O yüzden onu destekleme kararı aldık. Bence doğru yaptığımızı düşünüyorum. Recep Gürkan ağabeyimdir benim, hala ağabeyim. Ona da esnafımız için yaptığı tüm yardımlar için teşekkür ediyorum. Bu bir borçtur bizim için…. Bugün cebime koyduğum parayı siyasi belirliyorsa, gezdiğim yolu siyasi belirliyorsa, tarifelerimizi siyasi belirliyorsa nasıl siyasetin içinde olmayacağız. Kural bu, keşke tarifelerimizi Esnaf Odaları Birliği verse… O zaman hiç katılmayalım siyasete. Biz burada CHP’de bir önseçim yaşadıysak yerel seçimlerde de CHP’de koşacağız anlamına gelmiyor. Bu tasarrufu biz esnafımıza sergileyemeyiz. Esnaf bir tasarruf sergileyin derse biz bunu yapmakla yükümlüyüz. Menfaatler doğrultusunda herkes camiasını kollar. Esnafı da kollamak zorundayız. Bu tüm esnaflar için aynı… Bugün bana zarar geleceğini düşündüğüm anda tüm esnafın bir arada olmasını isterim. İnsanlar bize hesap soruyor. Biz tabi ki yönlendirme yapacağız. Yönlendirme yapmamız, doğruları anlatmamız gerekiyor esnafımıza. Biz bugün Edirne Belediyesinin yapması gereken işi yapıyoruz. Benim camiamda 234 tane esnaf var. Kimse bu esnafın ekmeğini elinden alamaz. O zaman biz farklı bir güç oluruz. Ön seçimde desteklediğimiz aday kaybetti, bundan sonra gelen seçimde siyasetçi abilerimiz, ablalarımızı dinyeleceğiz, ona göre biz de esnafımızı toplayacağız. Esnafımız hangi yönde bizim üstümüzde tasarruf oluşturursa biz de ona göre destek vermeyi planlıyoruz.”  Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.