DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21607150,24%
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

EDİRNE LOJİSTİK MERKEZ OLMA YOLUNDA NASIL İLERLEMELİ?-2

EDİRNE LOJİSTİK MERKEZ OLMA YOLUNDA NASIL İLERLEMELİ?-2

ABONE OL
4 Mayıs 2024 15:08
EDİRNE LOJİSTİK MERKEZ OLMA YOLUNDA NASIL İLERLEMELİ?-2
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lojistik merkezleri, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde malzeme dağıtımına ilişkin faaliyetlerin yürütüldüğü lojistik ve taşımacılık amaçlarını yerine getirmek için lojistik merkezleri belirli alanlarda bulunur.

Lojistik merkezinin sahip olması gereken bazı temel unsurlar şunlardır:

Malların uluslararası taşımacılığını kolaylaştırmak için bir lojistik merkezinin birden fazla taşıma aracının (hava, nehir, demiryolu, karayolu araçları vb.) geliş ve gidişini yönetebilmesi gerekir. Faaliyet gösterdiği pazarda güvenlik ve performansa ilişkin bir dizi standart ve mevzuat kuralına uymak zorundadırlar(https://www.keyence.eu/ss/produets/auto-id/logistics/role/type.jsp)

Lojistik Merkez Türleri

Lojistik merkezlerin birçok çeşidi bulunmaktadır ve günümüzde lojistiğin öneminin artması sonucu hepsi temel bir değer kazanmıştır.

Aktarım merkezi

Ana işlevi, malları sınıflandırmak ve onları hemen bir sonraki varış noktasına göndermektir. Bueada hiçbir zaman depolama yapılmamaktadır. Mallar teslim alınır alınmaz menşei ve varış yeri araştırılır ve hemen sevk edilir. Bu lojistik merkezlerde hız ve işbirliği olmazsa amacını yerine getiremez hale gelmektedir.

Dağıtım merkezi

Envanteri depolamak ve yönetmek, ürünleri bölgeye, ürün türüne vb. göre sınıflandırmaktır. Bundan sonra ürünler perakende mağazalara veya son tüketicilere gönderilir. Burası standart lojistik merkezidir.

Aşağıdaki işlevleri gerçekleştirmek için gerekli teknolojiyle donatılmıştır:

  • Malların sevkiyatı,
  • Mal seçimi,
  • Bilgi işleme (paketleme türü, dağıtım),
  • Etiketlerin paketlenmesi ve uygulanması.

 İşleme ve Dağıtım Merkezi

       Her ne kadar dağıtım merkezi olarak çalışsa da örneğin et ve balığın işlenmesi ve dağıtılmasının yanı sıra parçaların bir araya getirilmesi için de kullanılmaktadır. Ürün veya bileşen tamamlanmadan önce son rötuşları gerçekleştirmek için fabrikalara mümkün olan en kısa sürede ulaşmaları gerektiğinden fabrikalara çok yakın konumda olmak zorundadırlar. Bu lojistik merkezleri katma değeri büyük ölçüde artırabilir ancak toz geçirmez, kaymaz ve darbeye dayanıklı, sıcaklığın kontrol edildiği vb. tesislere ihtiyaç duymaktadırlar.

       Gerçekleştirme merkezleri

        İnternet üzerinden yapılan online satışlardaki artış, lojistiği büyük ölçüde değiştirmiştir. Dolayısıyla yerine getirme merkezleri olarak ta ifade edilen merkezler ortaya çıkmıştır. E-ticaret ürünlerinin yönetiminin, toplanmasının ve teslimatının yapıldığı yerlerdir. Bu merkezler nihai tüketicinin siparişini alır ve otomatik olarak sevkiyata koyar. Burada aşağıdaki faaliyetlerin tümü gerçekleştirilir: envanter yönetimi, şikayet yönetimi, ödeme süreci, iade yönetimi, müşteri verileri yönetimi vb. Bir lojistik merkezinin günlük yaşamında doğru bir şekilde çalışabilmesi için bünyesinde hizmet veren farklı türde tesisler bulunmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.