DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22341350,44%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan daha ne yapsın, “nankörler”!        

Erdoğan daha ne yapsın, “nankörler”!        

ABONE OL
17 Şubat 2024 11:35
Erdoğan daha ne yapsın, “nankörler”!        
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Recep Çınar

Başlık, bana ait değil!  Yeni Akit yazarı Sinan Burhan, geçtiğimiz günlerde k bu başlıkla yazdığı yazısında, AKP iktidarının öncesinde dindar toplumun ikinci sınıf yurttaş yerine konduğunu öne sürerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren dindarlara “Erdoğan daha ne yapsın nankörler” diyerek tepki göstermiş. Sinan Burhan, dindarlar için tatile, beyaz perdeye, tiyatroya gitmenin hayal olduğunu, yoksul ve dindar vatandaşların Erdoğan yardımıyla birçok hakka erişebildiğini şu sözlerle söylüyor: ”Erdoğan iktidara geldi; insanın kaderi değişti, yoksul fukaranın kaderi değişti, Boğaz’daki bir avuç elite karşı doğru insanın önü açıldı. Anadolu insanı bakan oldu, milletvekili oldu, büyükelçi oldu… Anadolu insanının cebi para gördü, Anadolu insanı tatil yapmaya başladı. Bunları kim yaptı!? Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Başörtülü öğrenciler üniversiteye giremedi, Erdoğan önlerini açtı. Başörtülü polis var, başörtülü asker var. Bunlar hayaldi gerçek oldu.”

Hani derler ye, “gerçek başka, ekran başka!” diye.  Biz de gerçeklere bir bakalım!

Kiralar 5 yılda yüzde 297 arttı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın kira artışlarına ilişkin yazılı soru önergesine cevap verdi. Şimşek, Kasım 2018’de 475,07 olan “gerçek kira” endeksinin 2023 Kasım’ında 1888,02’ye yükseldiğini belirterek, 2018-2023 dönemindeki artışın yüzde 297,42 olduğunu bildirdi.

İnşaat maliyetinde artış!

İnşaat maliyet endeksi, 2023 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %1,94 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %67,31 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi %2,05 arttı, işçilik endeksi %1,67 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi %54,26 arttı, işçilik endeksi %111,83 arttı.Türkiye’de hayvancılık can çekişiyor, TÜİK son verileri açıkladı!

TÜİK, 2023 yılına ilişkin hayvansal üretim istatistiklerini açıklarken ortaya çıkan tabloda Türkiye’de hayvancılığın he yıl biraz daha kötüye gittiği ortaya koyuldu. Yanlış politikalar, tarım ve hayvancılıkta kendine yeten Türkiye’yi ithalata mahkûm etti. Hayvancılıkta açıklanan son rakamlar hayvan ithalatının devam edeceğini gösteriyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ilişkin hayvansal üretim istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan verilere bakıldığında Türkiye’de büyükbaş hayvan sayısı 2023’te bir önceki yıla kıyasla yüzde 2,6 azalarak 16 milyon 583 bine geriledi. Bu dönemde sığır sayısı yüzde 2,6 azalışla 16 milyon 421 bin, manda sayısı da yüzde 5,9 gerileyerek 161 bin 749 oldu.

Küçükbaş hayvan sayısı ise 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 6,9 azalarak 52 milyon 363 bin olarak hesaplandı. Koyun sayısı bu dönemde yüzde 5,9 düşerek 42 milyon 60 bin, keçi sayısı ise yüzde 11 gerileyerek 10 milyon 303 bin baş oldu.

Baklagil üretimi yarı yarıya azaldı! Türkiye ‘fast food’a teslim oluyor! 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Bşk. Şemsi Bayraktar baklagil konusuna dikkat çekerekÜlkemizde 1990 yılında toplam 20 milyon dekar olan baklagil ekim alanı bugüne geldiğimizde 9 milyon dekara geriledi. Yani ekim alanlarında yüzde 55,4 oranında azalma yaşandı. Aynı şekilde üretimde de yüzde 34,8 oranında bir gerileme gerçekleşti. Tarım ve Orman Bakanlığının girişimleriyle 2016 yılı FAO tarafından ‘Uluslararası bakliyat yılı’ olarak ilan edilmişti. Bu yıldan sonra baklagillerde ekim alanlarının artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar yapılsa da belirli ürünlerde istenilen düzeye maalesef ulaşılamadı. Halen üretim açığı yeşil mercimekte yüzde 49, kırmızı mercimekte yüzde 43 oranındadır” diyor.

Gelelim ahlak meselesine!

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Ulusal bir TV kanalında yayınlanan konusu ve sahneleriyle kamuoyunun tepkisini çeken  ‘İnci Taneleri Dizisi’ hakkında soru önergesi verdi, “Toplumsal yaşantımız ve değerlerimizle çelişen söz konusu dizi yayından kaldırılacak mıdır?”

“Dizi Hakkında Sunulan Soru Önergesinde Önemli Detaylar”;                                                                

  1. RTÜK’ün misyon olarak benimsediği; “paydaşların hak, menfaat ve değerlerini gözetmek” cümlesinde geçen “menfaat ve değer” kavramlarıyla kastedilen nedir?
  2. RTÜK, kendi inanç ve değerleriyle bağdaşmayan içeriklere maruz bırakılan insanımızı paydaş olarak kabul etmiyor mu?
  3. Bir yayın içeriğinin zararlı olup olmadığını belirleyen kriterler ve yaptırımı gerekli kılan ihlaller nelerdir?
  4. Özellikle son yıllarda tepki çeken dizilerle ilgili görevde olduğunuz süre boyunca hangi önlemleri aldınız? Hangi dizilere yönelik hangi yaptırımları uyguladınız?
  5. Söz konusu dizi ve benzeri içeriklerin oluşmaması ve ekranlarda görünür hale gelmemesi adına hangi çalışmaları yapmaktasınız? (Bu, pek çok ahlaksız diziden sadece biri!)

Evet, BAŞÖRTÜSÜ serbest oldu!  Ama ZİNA da suç olmaktan çıkarıldı!  Genç kızlar bilhassa yaz aylarında  (G*t Göbek – Göğüs) açık saçık geziyor! 

Türkiye’de her şey küçülüyor! Büyüyen ise 2 Şey: Yoksulluk ve Bankalar!

Türkiye ekonomisi yüksek faiz sarmalında yaşamaya devam ediyor. BDDK verilerine göre finans ve banka sektörü en çok büyüyen sektörler arasında yer alıyor.

Faiz lobisi için fırsat ülkesi haline gelen Türkiye’de vatandaşın geliri her geçen gün küçülürken bankalar ise büyümeye devam ediyor.  BDDK verilerine göre, Türk bankacılık sektörü geliri Aralık 2023’te 2022 sonuna göre yüzde 63,9 artarak 23 trilyon 519 milyar liraya yükseldi.                                                                                                                                        

Bir de AKP döneminde satılanlara bakalım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta TESK Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “İsraf ekonomisi değil, üretim ve verim ekonomisine geçiyoruz” dedi. Dedi de Türkiye’nin elinde ‘üretim’ yapacak fabrika mı kaldı? AKP iktidarındaki özelleştirme ısrarı kamu kurumlarının elden çıkarılmasıyla sonuçlandı.  Ellerinde sadece 71 kurum kaldığından üretimden vazgeçtiler! Samanı ve baklagilleri bile ithal ediyoruz! 1995’te Türkiye’de kamu işletmelerinin sayısı 278 idi. Özelleştirmelerle birlikte 2000’li yılların başında bu sayı 240’a, AKP döneminde ise devlete ait ya da devletin ortak olduğu yalnız 71 kurum kaldı.

22 yıllık iktidarın ne mi yapması gerekirdi? Verdiği sözleri tutsa yeterdi! Rabbimiz Kur’anda ne diyor;“Ey iman edenler, yapmayacağınız şeyi niçin söylüyorsunuz? Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz, Allah katında büyük bir gazap nedenidir!” (Saf Suresi:2-3)

Son 20 yılda Türkiye’nin ne hale getirildiği konusunda yazacak o kadar çok şey var ki, kitaplara bile sığmaz! Biz bunlarla yetinelim! Yandaş Medya mensupları trollük yaparak, iktidardan nemalanarak milleti yönlendirmeye çalışsalar da “artık şapka düştü kel göründü”, onlar görmese de! Bu zihniyette insanlara söylenecek çok şey var da, Hz. Mevlana’nın dediği gibi; “Bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye!”

Çünkü;  “… (Onlar) sağırdırlar (hakkı işitmezler), dilsizdirler (hakkı söylemezler), kördürler (hakikati görmezler). Bu yüzden onlar (hakka) dönemezler!” (Bakara Suresi:171).

Dostça kalın…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.