DOLAR 32,2265 0.06%
EURO 35,1242 0.08%
ALTIN 2.501,930,07
BITCOIN 2137983-1,02%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

İFTARDA AŞIRIYA KAÇMAYIN!

İFTARDA AŞIRIYA KAÇMAYIN!

ABONE OL
21 Mart 2024 14:14
İFTARDA AŞIRIYA KAÇMAYIN!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan ayı, oruç tutanlar için beslenme ve yaşam şeklinin değiştiği bir dönemdir. Yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde en az 2 öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekir. İdeal beslenme öğün sıklığını, ramazana basit bir şekilde uyarlayabiliriz. Peki ne yapmalıyız, işte iftarda doğru beslenme için 7 öneri:

1- Acele etmeyin. İftar zamanı kan şekeri çok düşük olduğundan dolayı kısa sürede çok miktarda besin tüketme isteği vardır. Saatlerce boş kalan mideyi önce su, sonra çorba ile rahatlatarak iftarınızı açın. 5 dakika bekleyin. Daha sonra ana yemeğe geçin. Unutmayın ki hızlı yenen yemekler hazımsızlık, mide krampları ve kilo artışı gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

2- Beyaz ekmek, pirinç pilavı, patates kızartması gibi hem yüksek enerji veren hem kan şekerini ani yükselten besinler yerine bulgur pilavı, tam tahıllı ekmek, kepekli makarna gibi doğru tercihler yapın.

3- Günlük protein ihtiyacına destek olması için mutlaka yoğurt, ayran veya cacık üçlüsünden biri tüketin.

4- İftardan sonra gelen tatlı ihtiyacını karşılamak için acele etmeyin. Besinler bir yere kaçmaz. Kendinize yarım saat müddet tanıdıktan sonra doğru tercihler yapabilmek için aşırı şerbetli ve yağlı tatlılar, şekerli komposto ve asitli içecekler yerine güllaç, sütlaç, muhallebi gibi sütlü veya meyveli tatlılar seçin. Ramazanı haftada 2 gün tatlı ile taçlandırırken diğer günler de mutlaka yaş meyve tüketin.

5- İftardan en az 1 saat sonra günlük egzersiz veya yürüyüş yapmak sindiriminize yardımcı olacaktır. Yapabiliyorsanız açık havada, yapamıyorsanız ev içi egzersizler şeklinde yapın.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP