DOLAR 32,1934 -0.05%
EURO 35,3278 0.19%
ALTIN 2.525,491,00
BITCOIN 2159953-0,25%
Edirne
17°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Konut satışı durdu

Konut satışı durdu

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, bankaların yüksek faiz vererek yatırımcıları uyuttuğunu söyledi. Feda, “Bankada paranız resmen uyuyor. Bankalar para kazanıyor. Büyük sektörler para kazanıyor. Önemli olan parayı mala döndürmeniz. Herhangi bir taşınmazın dışında da bir mal alsanız yine kazanırsınız” dedi.

ABONE OL
21 Mart 2024 17:27
Konut satışı durdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Feda, bugün yaptığı açıklamada, bankaların yüksek faiz verdiğini, yatırımcıların yüksek faiz nedeniyle konut almadığını ifade etti. Feda, yatırımcıların faiz yerine gayrimenkule yönelmesi gerektiğini kaydetti.

“ÖNEMLİ OLAN PARAYI MALA DÖNDÜRMENİZ”

Feda, şunları söyledi:

“Şu an konut satışları durmuş durumda ancak parası olan yine konuta yatırıyor. Özellikle şehir dışındaki yatırımcılar, paranın yarın öbür gün eriyeceğini, bankanın yüksek faiz getirisi gözükse de gayrimenkul veya konutun kat kat kazandıracağını bildiği için akıllı adam parasını bankada tutmuyor. Ev, arsa, tarla, bir taşınmaza aktarıyor. Bugün bankaya 1 milyon para yatırdığınızda size 40 bin lira iyi bir faiz gibi görünüyor ancak enflasyonda bu paranın yarısının eridiğini göremiyorsunuz. 3-5 ay sonra veya 1 yıl sonra bu 1 milyon size 500 bin gelir elde etmiş görünse de alacağınız 1 milyonluk gayrimenkul 2,5-3 milyona ulaşacaktır. Burada, bankada paranız resmen uyuyor. Bankalar para kazanıyor. Büyük sektörler para kazanıyor. Önemli olan parayı mala döndürmeniz. Herhangi bir taşınmazın dışında da bir mal alsanız yine kazanırsınız. Burada bankaların yaptığı paranızı uyutmak.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.