DOLAR 32,1035 -0.32%
EURO 35,2666 0.24%
ALTIN 2.521,430,84
BITCOIN 2163879-0,01%
Edirne
17°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

MART SEBZESİ : KUŞKONMAZ

MART SEBZESİ : KUŞKONMAZ

ABONE OL
8 Mart 2024 13:40
MART SEBZESİ : KUŞKONMAZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuşkonmaz; ilkbahar aylarında ortaya çıkan, özellikle restoran tabaklarında görmeye alışkın olduğumuz bir sebzedir. Zambak ailesinin bir üyesi olan bu sebzeyi yeşil haliyle bilsek de mor ve beyaz olmak üzere farlı çeşitleri bulunur. Kalorisinin düşük olması, vitamin, mineraller ve antioksidanlarla dolu olması da aslında onu bir süper besin haline getirmektedir. Ana yemeklerde kullanılabilir bir sebze ancak çoğunlukla garnitür olarak tüketilir. Çabuk bozulur, bu nedenle buzdolabında saklamak ve satın aldıktan sonra 2-3 gün içerisinde kullanmak gerekir.

Tam bir K vitamini deposudur. A ve C vitaminleri ile B grubu vitaminlerden B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri bakımından da zengin olan bu bitki, aynı zamanda fosfor, manganez ve potasyum gibi minerallere de sahiptir. Faydalarından biri beyin fonksiyonlarını artırması ve beyinin işlevini doğru bir şekilde yerine getirmesini sağlamasıdır. İçeriğindeki posa sayesinde kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olan kuşkonmaz, diyabet hastaları için önemli bir yer sahiptir. Bu nedenle hastaların diyet listesinde rahatlıkla bulunabilir. Kansere karşı koruyucudur. Bünyesinde barındırdığı folik asit sayesinde başta kolon kanseri olmak üzere pek çok türden kansere karşı koruyucu bir etki gösteren kuşkonmaz, aynı zamanda yine folik asit sayesinde gebelere de yararlıdır. İçeriğindeki bol miktardaki K vitamini sayesinde kemikleri güçlendirici bir özellik göstermektedir.

İçeriğinde barındırmış olduğu glutatyon sayesinde oldukça güçlü bir antioksidan özelliği olan kuşkonmaz, bu özelliği ile serbest radikalleri ortadan kaldırabilmektedir. Glutatyon, vücudumuzun kendisinin de ürettiği, bedenimizin oksidasyona yani paslanmaya karşı en önemli savunma kalkanıdır. Bahar yorgunluğuna yakalanmamak için glutatyon miktarlarınızı yüksek tutun!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP