DOLAR 32,2083 0%
EURO 35,0684 0.13%
ALTIN 2.522,970,91
BITCOIN 2141699-0,95%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şehit olmayı bekliyoruz!

Şehit olmayı bekliyoruz!

ABONE OL
14 Şubat 2024 10:23
Şehit olmayı bekliyoruz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Recep Çınar

Yazımın başlığı,  Gazze’de yaşama imkânı kalmayan Filistinlilerin işgalci İsrail’in şimdi de güvenli bölge Refah’a yönelik askeri operasyonlara hazırlanırken, kaçacak hiçbir yerlerinin olmadığı için söyledikleri söz!

Soykırım aylarca sürecekmiş!

7 Ekim 2023 tarihinde Gazze’de başlayan İsrail soykırımı 5. Ayında ! Bu zaman zarfında 29 bine yakın Filistinli katledildi.  Geçtiğimiz günlerde Siyonist İsrail Başbakanı katil Netanyahu, korkak ordusuyla hiçbir amacına ulaşamadığı Gazze’ye yönelik saldırıların aylarca süreceğini açıklayarak “Amacımız HAMAS’a karşı kesin bir zafer” dedi.

Bununla da kalmadı, HAMAS’ın lider kadrosu öldürülmeden saldırılarının nihayete ermemesi gerektiğini savunarak, “Savaş o zamandan önce bitmemeli ancak yıllar değil, aylar sürecek” dedi.Türkiye’nin gündeminde yerel seçimler var.  Bu arada 6 Şubat büyük deprem felaketinin yıldönümü de gündeme girince, Gazze adeta Türkiye’nin gündeminden çıkar gibi oldu! İsrail ise Gazze şeridinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı güvenli bölge Refah’a saldıracakları yönünde tehditlere başladı. Çoğunluğu yerinden edilmiş yaklaşık 1,5 milyon Filistinli’nin bulunduğu sınırlı bir alana sahip Refah’ta herhangi bir askeri operasyon, daha önce görülmemiş katliamlara neden olabileceği endişesi var! 

İsrail Gazze’deki açlığı savaş silahı olarak kullanıyor! Diğer  taraftan İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail’in Gazze’de açlığı bir savaş yöntemi olarak kullanıp savaş suçu işlediğini savundu. İsrail hükümeti, işgal altındaki Gazze Şeridi’nde açlığa mahkûm etmeyi bir savaş yöntemi olarak kullanıp savaş suçu işlemekle suçlandı. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) tarafından hazırlanan bir raporda, İsrail güçlerinin su, gıda ve yakıt gibi temel kaynakların dağıtımını engellediğini ve insani yardıma izin vermeyerek bölgede zaten vahim olan koşulları daha da kötüleştirdiği vurgulandı. İsrailli üst düzey yetkililer ise Gazzeli sivilleri temel ihtiyaç maddelerinden mahrum bırakma niyetlerini açıkça dile getirdiler. İnsan Hakları İzleme Örgütü bu politikanın İsrail ordusu tarafından uygulandığını ve uluslararası hukukun ihlal edildiğini savunuyor. Diğer taraftan, Gazze’deki işgalci güç olarak İsrail, Dördüncü Cenevre Sözleşmesi uyarınca sivil halkın gıda ve tıbbi malzemeye erişimini sağlamakla yükümlü durumda olduğu açıklandı.Tamam da, uluslararası hukuka göre de suçu kesinleşen İsrail’e kim dur diyecek? Kim cezasını verecek?  Nerede bu 57 İslam ülkesi? Nerede bu 2 milyarlık İslam âlemi?  Nerede bu Türkiye?Neymiş efendim; Erdoğan, Erbakan’ın talebesiymiş! Oğlu olsa ne olacak! ABD ile İsrail ile… işbirliği yapmasını O’na Erbakan Hoca mı öğretti, söyledi? Habil ile Kabil ikisi de Hz. Adem’in oğulları idi. Habil Allah’a teslim oldu, Kabil ise şeytana ve nefsine uyarak kardeşi Habil’i katletti! Bu iki kardeşi babaları Adem (as.) birini “şeytan’a ve nefsine uy, diğerine de Allah’ın emirlerine uy” şeklinde mi eğitti? Erbakan Hoca yarım asır bu milletin kafasına “Ahlak ve Maneviyatı, İslam Birliği”ni, Adil Düzeni kaydetmeye çalıştı! Erbakan Hoca’nın iktidarında zalimlerin bu yaptıklarını gördük mü? 1974 yılında Kıbrıs’ta Rumların Müslüman Türklere zulüm etmelerine karşı Erbakan Hoca Orduya Kıbrıs’a çıkarma emrini verdiğinde ABD savaş gemileri Yunanistan karasularına kadar geldi. Geldi de ne oldu? Bir adım ileri gidemediler! Ayrıca İncirlikteki Hava Üssü de kapatıldı. Bugün ABD’nin Türkiye topraklarında 20’ye yakın üssü var! Türkiye kuşatılmış durumda! Erbakan hükümetinde doğu bölgemizde, Suriye, Irak’ta bir silah sesi duyuldu mu?

Bırakın İsrail zulmüne karşı harekete geçmeyi, “İsrail’e ihracat yapıyoruz” diyerek Gazze’de İsrail katliamı sürerken Türkiye’den İsrail’e yüzlerce gemi gıda, giyecek, işlenmiş çelik, silah ve silah malzemeleri sevkiyatı yapıldı, yapılıyor. Gazze’de Müslümanlar çok büyük ve ağır bir imtihandan geçiyor. Ama her şeye rağmen Gazzeliler adeta “adanmışçasına” zalimlere karşı mücadele veriyorlar. Gazzeli bir adamın yaptığı konuşma izleyenleri çok duygulandırdı. Yalnız bırakıldıklarını dile getiren adamın öfkesi görüntülerden anlaşılıyor. Mağdur Filistinli adamın Gazze’den yayınladığı bir video izleyenleri düşündürmeye yetti! Adam videoda, “22 devlet her gün toplanıyorlar ama bir şişe suyu, bir parça ekmeği, bir kutu ilacı Gazze’ye sokamıyorlar. Ya ne gönderiyorlar bize? Kefen! Ey uyuyanlar. Allah’a yemin olsun ki kıyamette hasmınız olacağız” diyor.   Son günlerde Gazze Şeridi’nin güneyindeki “güvenli bölge” diye Refah kentine sığınan Filistinliler İsrail ordusunun gece saatlerinde Refah kentine düzenlediği saldırılarda 100’den fazla şehit verdi, yüzlerce kişi yaralandı, çok sayıda da evi ve camiyi yıktılar. Sina‘ya göç etmektense Gazze‘de ölmeyi tercih ederiz!”Mısır’daki ‘Sina’ çölüne gönderilmek istenen Filistinliler, “Burada öleceğiz. Mısır Sina’sına göç etmeyeceğiz. Öldürseler de Refah’tan çıkmayız” diyorlar.Neticede;  İsrail’in hedefi Anadolu toprakları!Ortadoğu’nun çıbanı İsrail’in kanlı saldırıları bütün dünyanın tepkisine rağmen dur durak bilmezken, Siyonist rejimin Türkiye üzerindeki kirli emellerine ilişkin çarpıcı bir araştırma yayımlandı. “İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, tahrif edilmiş Tevrat’taki Yeşaya kehanetini işgal ordusuna işaret ettiği terör operasyonlarında İsrail’in arzı mevud-vaat edilmiş topraklar”,  “Büyük İsrail gibi kirli emelleri sürekli tekrarlanıyor. Türkiye’nin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu topraklarının bir kısmını da kapsayan arzı mevud hayaline ulaşmak için kanlı ve kirli faaliyetler icra ettiği belirtilen İsrail’in bu yöndeki hedefi, Türkiye kamuoyunda da geniş yankı buluyor.” (Haber7 – 16.01.2024) Bütün imkânsızlıklara rağmen El-Kassam askerleri savaş stratejistlerini bile şaşırtıyor! Hayal gücünün ötesindeler. Askeri uzman ve stratejist Fayez Al-Duwari, ‘Kassam Tugayları’nın Gazze’deki mücadelesinden övgüyle bahsederken “Direnişin bugüne kadar ortaya koyduğu şey, hayal gücünün ötesindedir” diyor. İsrail’in dört ayı aşkın süredir Gazze’ye düzenlediği saldırılarda on binlerce sivil yaşamını kaybederken Filistin Direnişi amansız bir mücadele sergiliyor. Sahada kaybeden Siyonistler sivillerden intikam alıyor. Bu imtihanı sabrederlerse Allah’ın izniyle Filistinli Müslümanlar kazanacaklar”  diyor. Bu gidişle kaybeden sadece Zalim İsrail değil, ne yazık ki 2 milyarlık İslam âlemi de olacak!

Dostça kalın…  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.