DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367861,24%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ülkü Ocakları Nevruz’u kutladı

Ülkü Ocakları Nevruz’u kutladı

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Olgun Birbey Şahinbaş, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Şahinbaş, “Nevruz, birliğimizin, iriliğimizin ve diriliğimizin sembolüdür.  Bu nedenle de dünyanın birçok yerinde yanan ve körüklenen Nevruz ateşi, Türk milletinin tarihten gelen barış ve huzura yaptığı bir çağrıdır” dedi.

ABONE OL
21 Mart 2024 11:31
Ülkü Ocakları Nevruz’u kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nevruz Bayramı’nın tarihçesinden bahseden Şahinbaş, mesajında şunları kaydetti:  

“Türklerin Ergenekon’dan demirden dağları eriterek çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Doğu Türkistan’dan Balkanlara kadar tüm Türk kavimleri ve toplulukları tarafından, MÖ 8. yüzyıldan günümüze kadar her yıl 21 Mart’ta kutlanır.

Türkiye’de bir gelenek, Türk Cumhuriyetleri’nde ise resmî bayram olarak kutlanırken, 1995 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti tarafından Bayram olarak kabul edilen bir gün haline gelmiştir. Ayrıca 21 Mart gününü içine alan hafta “Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası” olarak da kutlanmaktadır.

Toprağın uyanışının, baharın gelişinin, kardeşliğin, dostluğun ve dayanışmanın sembolü olan ve geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz, Türk milletinin bahar bayramıdır. Gerçekten de bir bahar mevsimine daha ulaşmanın sevinç ve huzuru yüreklerimizi ısıtmaktadır. Milli bir karaktere sahip olan bu bayram, Türk milletinin yüzyıllardır devam edegelen birliğinin simgesi, kardeşliğinin ve kader ortaklığının nişanesi olmakla birlikte kültürümüzde tabiatın yeniden dirilişi gibi milletimizin de yeniden dirilişini, bolluğu ve bereketi simgelemektedir. Nevruz, birliğimizin, iriliğimizin ve diriliğimizin sembolüdür.  Bu nedenle de dünyanın birçok yerinde yanan ve körüklenen Nevruz ateşi, Türk milletinin tarihten gelen barış ve huzura yaptığı bir çağrıdır.

 Bugün bizlere düşen görev de sahip olduğumuz bu kültürel mirası en iyi şekilde korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bayramlarda, mutlu ve acı günlerimizde birbirimize kenetlendiğimiz gibi tabiatın canlandığı Nevruz`da da bir arada olmamız gücümüzü ve kardeşliğimizi perçinleyerek, toplumsal huzurumuzu daha da arttıracaktır. Nevruz Bayramının arifesinde kahraman Mehmetçiğimizin Çanakkale Zaferinin gururu ile birleşerek bu bayramın en güzel hediyesi olmuştur.

Nevruz, Türk milletinin istiklal ve istikbal uğrunda demirden dağları dahi eritmekten geri durmayacağının, Türk ulusuna esaretin reva görülmeyeceğinin simgesidir. Aynı zamanda kızıl elma mefkûremizin tarih sahnesindeki örneğidir. Nevruz, Türk milletinin hürriyete ulaşma yolundaki kararlılığının sönmez ateşidir. Ankara Savaşı’ndan sonra birliğimizi sağlayan I. Mehmet’in kılıcında da Türk milletini esaretten kurtuluşa çıkaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün inancında da aynı ateşi görürüz. Baharın müjdecisi, Türk’ün ulu bayramı Nevruz kutlu olsun. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun.

Barışın, huzurun, kardeşliğin, güzel ve sıcak günlerin habercisi Nevruz’un başta yüce Türk Milleti olmak üzere, dost ve kardeş Türki Cumhuriyetlerine ve tüm coğrafyamıza huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.