evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18372740,36%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

35 gündür boş koltuk

35 gündür boş koltuk

ABONE OL
16 Temmuz 2024 17:19
35 gündür boş koltuk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanlığına 35 gündür atama yapılmadı. 12 Haziran’da Samet Kahraman’ın görevinden istifa ettiğini açıklamasının ardından CHP Edirne İl Başkanlığı vekaletle temsil ediliyor. Partiye yakın kaynaklara göre CHP Edirne İl Yönetimi, genel merkezden gelecek kararı bekliyor. Genel merkezin ise 35 gündür il yönetimine kendi arasında seçim yapması için bir talimat vermemesi kafalarda soru işaretlerine neden oluyor.

CHP’de daha önce Merkez İlçe Başkanlığı ve uzun yıllar İl Genel Meclis Üyeliği yapan Erdal Akgün, il başkanlığı için sürecin uzadığını ancak genel merkezin en doğru kararı vereceğine inandığını söyledi. Gazetemizin sorularını yanıtlayan Akgün, şunları kaydetti:

‘AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİLERİYLE BU İŞLER YÜRÜMEZ’

 “Ben partim için sahneye çıkmıştım ama birileri tarafından engellendim. Ne kadar yanlış yaptıkları bu süreçte belli oldu. İnsanlara baskı yapan eski Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından Edirne’de CHP’nin nerelere getirildiği açıkça ortada. Mevcut il başkanının istifası ile de ortaya çıkmıştır. Olmayacağını bile bile insanları zorla aday yapmak, partinin kökünden gelen insanları partide faal görevlerde istememekten dolayı kaynaklanan bir durumdur. İnanmayan insanlarda yorgunluk olur. Bu Samet Kahraman ile ilgili bir şey değil. Bu davanın sıfırından başlayıp buralara kadar gelen insanlar varken ‘benden olsun da ne olursa olsun’ anlayışıyla kurulan yönetimlerin başarılı olması mümkün değildir. Ben göreve gelen arkadaşları değil göreve getiren arkadaşı kınıyorum. CHP’de en yüce değer emek ve emekçi insanlardır. Ama CHP Edirne’de yönetimlerin hemen hemen tamamına yakını belediye çalışanlarıyla doldurulmuştur. Ahbap çavuş ilişkileriyle bu işler yürümez. Ve yürümediğini de açıkça görüyoruz.   

‘FİLİZ GENCAN AKIN GÖNÜLLERDE TAHT KURDU’

Edirne’de belediye başkanlığını kazanmamızın en büyük sebeplerinden biri Şükrü Ciravoğlu çekildikten sonra Filiz Gencan Akın’ın köklü CHP’li insanlara olan yaklaşımı, işyerlerinde ziyaret edip çalışmalara davet etmesi, sıcak mesajlar vermesi bir anlamda bizim de gönlümüzde taht kurmuş oldu.

‘BELEDİYE ÇALIŞANINDAN İL, İLÇE YÖNETİCİSİ OLMAMALI’

 Ben istifa edeni suçlamıyorum. Ama bu zamana kadar da yönetimin içinden birinin çıkıp ‘ben adayım’ dememesi de üzüntü verici bir şey. CHP’de öyle yönetimler oluşturulmalı ki her il yöneticisi bir il başkanı ağırlığında olması gerekir. CHP, CHP’lilere bırakılsın. Ahbap çavuş ilişkileriyle bu işlerin olmayacağına inanıyoruz. Belediye çalışanı, belediyedeki işine bakmalı. Belediye çalışanından il, ilçe yöneticisi olmamalı. Ahbap çavuş ilişkileriyle oluşturulan, siyasi geçmişine bakmaksızın yönetici yapılan insanlar tarafından yönetilen Edirne CHP’nin üzerinde en az 10 yıldır ölü toprağı var. Süreç gerçekten çok uzadı. CHP’ye ölümüne inanan, yaşam tarzı olarak kabul etmiş insanlar olarak biz sahadayız. Partimiz için her şeyi yapmaya devam edeceğiz. İnşallah il başkanlığı seçimi de bir an önce halledilir.

‘PARTİMİZİ DAĞITTI, O HERKESLE İYİ GEÇİNDİ’

 Siyasetçi insan kendisinin istenip istenmediğini bilmesi lazım. Sen bu partiyi yüzde 73’lerden yüzde 35’lere kadar getirdiysen artık bu partinin hiçbir şeyine karışmamalısın. Gidip torununu sevmelisin. Edirne seçmeni tarafından istenmeyen insanları ben torun sevmeye davet ediyorum. Artık ellerini CHP’nin üzerinden çeksinler. Biz CHP’yi eski günlerine döndürmek için varız. Genel ve yerel seçimlerde CHP Türkiye’de birinci olacaktır. Bu da birlik beraberlikle gerçekleşecektir. Bu birlik ve beraberlik maalesef 15 yıldan beri birileri tarafından dağıtıldı. Resmen partimizi dağıttı, herkesi birbiriyle kavga ettirdi. O ise herkesle iyi geçinmeye çalıştı. Muhterem bir zat!

‘YA PARTİYİ YA DA BELEDİYEDEKİ AKÇELİ İŞLERİ SEÇSİNLER’

 Biz partimizin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Ama şimdiden sonra oluşacak yönetimlerin belediye ile yakından uzaktan işlerinin olmaması lazım. Belediye ile akçeli işlere girecek olan insanlara buradan yalvarıyorum; çıkmasınlar, karışmasınlar, konuşmasınlar. Bizim partimizi de geriye götürmesinler. Belediyede kim akçeli işler yaptıysa parti bugünlere kadar düştü. Biz emekçi insanlara sonuna kadar saygı duyuyoruz. Bir sürü insana ekmek veren bir insan olarak konuşuyorum. Emek en yüce değerdir. Ama ya belediyedeki işlerini seçsinler ya da CHP’deki görevlerini seçsinler. Partiyi de bu duruma düşüren bu zihniyettir.

Yeni oluşacak yönetimlere söylüyorum ya belediyeden maaş alsınlar ya da CHP’de gelip siyaset yapsınlar.” Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP