evden eve nakliyat
DOLAR 34,0330 -0.1%
EURO 38,0239 0.28%
ALTIN 2.826,410,86
BITCOIN 21459645,74%
Edirne
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altunhan’dan DSİ’ye eleştiri

Altunhan’dan DSİ’ye eleştiri

Edirneli iş insanı Mustafa Altunhan, Devlet Su İşleri (DSİ) ve nehir kenarındaki yapılaşmayla ilgili eleştirilerde bulundu.  Altunhan, DSİ’nin Meriç Nehri kenarını, su taşkın sahası olarak ifade ettiğini, kendi kurumunun tesisinin ise faaliyetine devam ettiğini vurguladı. 

ABONE OL
18 Eylül 2024 17:28
Altunhan’dan DSİ’ye eleştiri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altunhan, düzenlediği basın toplantısında, Bülbül adasında yer alan işletme sayısının artması gerektiğini, DSİ’nin buna engel olmaması gerektiğini savundu. Meriç Nehri kenarı taşkın bölgesinde DSİ’nin ve bir çok kurumun tesisi olduğuna dikkat çeken Altunhan, “Nehir kenarını öyle bir kaplamışlar ki, yan tarafında askeriye yan tarafında öğretmenler bahçesi, yan tarafta polis, madem burası tehlikeli bölge, bizim en önem verdiğimiz askerimiz, polisimizin, öğretmenimizin ne işi var.  Orada da olmaması lazım. İlk önce DSİ kendisi terk etmesi lazım burayı” dedi.

“Yatırım yapan insanlar oldu, milyonlar harcadılar”

Altunhan, şunları kaydetti:

“Bu bana mı kaldı? Ben bu Edirne’nin yetiştirdiği naçizane insanlardan birisiyim. Benim de orada yatırımım vardı. Bir şeyler yapmak istedim. Yatırım yapan insanlar oldu, milyonlar harcadılar. Bütün herkesi suçlamak istemiyorum. Daha önce benim şirketim Devlet Su İşlerine başvuruda bulunuyor. Bakın şimdi karşıya, karşı tarafta ilk önce en büyük suçu işleyen kendisi Devlet Su İşleri. Baş köşede tesisleri yatmalı, kalmalı, yemeli, içmeli çok güzel tesisleri var. Nehir kenarını öyle bir kaplamışlar ki, yan tarafında askeriye yan tarafında öğretmenler bahçesi, yan tarafta polis, madem burası tehlikeli bölge, bizim en önem verdiğimiz askerimiz, polisimizin, öğretmenimizin ne işi var. Orada da olmaması lazım. İlk önce DSİ kendisi terk etmesi lazım burayı.

“Ben bunu Edirneliler için istiyorum”

İnsanlar geldiği zaman köprünün üzerinden fotoğraf çekiyor. Köprüden görüyorlar nehri. Bu nehir öyle bir kullanılmalı ki, Edirne’ye öyle bir değer katmalı ki, ben bu konuşmalarımla haddimi aşıyor muyum ama ben bunu Edirneliler için istiyorum. Madem herkes bir şey yapmak istiyor. Dün Bakanımız geldi, baktı baktı nerelere baktı onu bilmiyorum. Bakanımda gelip buralara baksaydı, deseydi ki ‘buralara bir şeyler yapın’ ” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.