evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18381040,12%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Asgari ücret maliyetleri de belirleyecek”

“Asgari ücret maliyetleri de belirleyecek”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak, yeni yıl ile birlikte belirlenecek asgari ücreti değerlendirdi. Yeni asgari ücrete yüksek bir zam beklemediğini ifade eden Irmak, asgari ücrette yaşanan yüksek bir zammın diğer maliyet ve ürünlere de etki edeceğini söyledi.

ABONE OL
16 Aralık 2023 16:35
“Asgari ücret maliyetleri de belirleyecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak, 2024 yılı için belirlenecek asgari ücreti ile ilgili açıklamada bulundu. 

Yeni yıl da belirlenecek asgari ücrete yüksek bir zam beklemediğini aktaran Irmak, yaşanacak yüksek bir zammın maliyet ve ürünlere de yansıyacağını dile getirdi.

2023 yılı içerisinde ETSO üyelerinden bazılarının küçülmeye gitmeyi düşündüğünü aktaran Başkan Irmak, üyelerin asgari ücreti ödeyecek gücünün kalmadığını belirtti. Yaşanan enflasyonun önüne geçilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Irmak, “Asgari ücret belli olsun bu zamlar o zaman konuşulur. Ben geçen yıl ki gibi çok yüksek oranda bir artış olacağını düşünmüyorum. Benim üyelerimin yüksek asgari ücretlere dayanacak takati kalmadı. Yeni kurulan şirketler olduğu gibi, işini kapatmayı düşünen, küçülmeyi düşünen üyelerimiz de var. Bunlar işletme giderleri, işçi maliyetlerinin düşüklüğüne de bağlı. Temennim, enflasyon canavarı bir an önce frenlenir, 2024’ün ikinci yarısına kadar. Bu sayede iş verenler de biraz nefes almış olur. Ben bu asgari ücrette yüksek bir zam beklentisinde değilim. Eğer yüksek bir zam yapılmazsa diğer ürün ve maliyetlere de büyük zam yapılmaz. Bu sayede ülkeye huzur ve istikrar gelir diye düşünüyorum. Benim beklentim bu doğrultuda.” ifadelerini kullandı.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP