Edirne’de düğün sezonunda abiye ayakkabı satışları esnafı memnun etmedi. Tarihi Ali Paşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, vatandaşların önceden düğünlerde üç-dört çift ayakkabı alırken artık ekonomik koşullardan dolayı bu sayının düştüğünü söyledi.
Esnaf Sanış, geçen senelere göre abiye ayakkabı satışlarında düşüş yaşandığını belirtti. Sanış, fiyatları uygun tuttuklarını ancak vatandaşların alışveriş yaparken zorluk yaşadığını ifade etti.
“Zor bir sene geçiriyoruz”
Sanış, şunları kaydetti:
“Yaz sezonunu bitirmek üzereyiz. Geçtiğimiz senelerle bu seneyi mukayese edersek satışlarımızda baya bir düşüş var. Bunun başlıca sebepleri benim kendi sektörüm abiye sektörü, düğün sezonu da olduğu için burada en büyük etken ekonomik şartlar. İnsanların alım gücünün düşmesi. Üretimde bazı sıkıntılar var. Mal bulmakta, tedarikte sıkıntı yaşıyoruz. Eskiden bir müşteri geldiğinde ürünü sorduğunda biz ona iki-üç gün içerisinde ürünü tedarik ederken şu anda bu süre uzuyor. Daha önce özellikle sünnet düğünlerinde sünnet annesi 3-4 çift ayakkabı alırken şu anda ekonomik sıkıntılardan dolayı adet sayısı düşmeye başladı. Bizde de satışlar düştü. Biz elimizden geldiğince fiyatları uygun tutmaya, insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ne kadar yardım etsek de müşterileri alışverişte zorlanıyor. Kış mevsimine giriyoruz. Kışın satışlar biraz daha düşüyor. Zor bir sene geçiriyoruz. Esnafımızın Allah yardımcısı olsun. Her zaman söylediğimiz gibi herkes ayağını yorganına göre uzatsın.”
Haber Büşra Akıllı
GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.