evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18372740,36%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belediyede maaş polemiği

Belediyede maaş polemiği

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde CHP’li Özlem Becan’ın seçimi kaybetmesinin ardından hesabına sehven yatırılan maaşının, belediye tarafından geri ödenmesi talep edildi. Becan’ın aldığı maaşı 70 günde iade etmemesi üzerine Uzunköprü Belediyesi, fazladan yapılan maaş ödemesi için yasal yollardan tahsiline başvurdu. Becan ise başkanlığı döneminde Orta Edirne Katı Atık Birliği başkanlığından uzun süre huzur hakkı alamadığını öne sürerek, borç ve alacak tutarına göre ödeme yapacağını açıkladı.

ABONE OL
3 Temmuz 2024 15:46
Belediyede maaş polemiği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Uzunköprü Belediyesinde 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’li Özlem Becan seçimi kaybetmişti. Belediye, Becan’a 15 Mart’ta ödenen başkanlık maaşının görev süresinin dolduğu 31 Mart’a kadarki 15 günlük kısmını ve 15 Nisan tarihinde yeni belediye başkanının göreve başlayamaması nedeniyle sehven yapılan tam maaş ödemesinin iadesini talep etti.

‘TUTARI BİLDİRİN ÖDEYEYİM DEDİM’

CHP’li Özlem Becan ise konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, başkanlığı döneminde yaptığı Orta Edirne Katı Atık Birliği başkanlığından uzun süre huzur hakkı alamadığını öne sürerek, “Orta Edirne Katı Atık Birliği’nin (OREKAB) Başkanlığımın tahminen 2. yılında meclis üyelerinin önerisi ve meclis kararıyla sembolik olarak tarafıma 3 bin 500 TL huzur hakkı verildi. Çok uzun zamandır da bu ücreti OREKAB bütçesi uygun olmadığı için almadım. Ekte belediyeye göndermiş olduğum cevap yazımda da görüleceği üzere bu alacaklarımın, sehven ödenen tutardan mahsup edilip tarafıma bildirilmesini talep ettim. Ödemeyeceğimi asla söylemedim aksine tutarı bildirin ödeyeyim dedim” ifadelerini kullandı.

‘YASAL YOLLARLA TAHSİL EDİLECEK’

 Uzunköprü Belediyesi’nden yapılan basın açıklamasında, söz konusu alacağın yasal yollardan tahsiline başvurulduğu bildirildi. Açıklamada, “Söz konusu maaş ödemesinden kaynaklanan alacak tutarının kurumumuza 40 gün boyunca iadesi beklenmiş, bu yönde olumlu bir geri dönüş olmayınca iade talebimiz yazılı olarak iletilmiştir.

Tarafımızca yazılan maaş iadesi talebiyle ilgili dilekçemize 30 gün sonra verilen cevapta; Edirne Özel İdaresi, Uzunköprü Belediyesi, Kırcasalih Belediyesi, Meriç Belediyesi, Küplü Belediyesi, Subaşı Belediyesi ortaklığında kurulan, Mali İdare Birliği OREKAB’tan (Orta Edirne Katı Atık Birliği) gelen huzur hakkından kaynaklı alacaklarını ileri sunarak mahsuplaşma konusunda talepte bulunulmuştur.

Her iki kurumun ayrı tüzel kişiliğe sahip olması nedeniyle tutarın mahsubunun “hukuken mümkün olmaması” ve verilen süre içerisinde tahsilatın gerçekleştirilememiş olması nedeni ile 70 günlük sürenin sonunda söz konusu alacağın yasal yolla tahsiline başvurulmuş olup bu hususta süreç devam etmektedir” ifadelerine yer verildi. Haber Seyide Esen  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP