evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18416500,41%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bu proje Edirne’yi uçurur

Bu proje Edirne’yi uçurur

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, “Edirne Lavanta Köyü ve Edirne Gülü Köyü” projesini açıkladı. Bacıoğlu, projenin belirlenen köylere ve kente katkısının fazla olacağını ifade etti.

ABONE OL
12 Temmuz 2024 15:01
Bu proje Edirne’yi uçurur
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazetemizin sorularını yanıtlayan Bacıoğlu, 7’nci Lavanta Tarla Günleri’nin yapılamama nedenlerini açıkladı. Bacıoğlu, Lozan Caddesi’nde Lavanta Tarla Günleri’nin yapıldığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün tarlasında bulunan lavanta bitkisinin ekonomik yaşamını yitirdiğini, iklim değişikliğine bağlı olarak sıcak havanın bitkiyi olumsuz etkilediğini ifade etti. Tarımsal Araştırma Enstitüsünün yeni bir tarlada ekim yaptığını, önümüzdeki sene yeni ekilen tarlada 7’nci Lavanta Tarla Günleri’nin yapılacağına inandığını dile getirdi.

“HEM KÖYÜMÜZ HEM DE KENTİMİZ KAZANACAK”

Bacıoğlu, “Edirne Lavanta Köyü ve Edirne Gülü Köyü” projesinden de bahsederek şunları kaydetti:

“Geçen yıl, 10 dönüm tarladan 100 bin ziyaretçiye ulaştık. Gelecek dönemde de planlama yapıp tanıtımını da yaparsak aynı etkiyi yakalayacağımızı düşünüyorum. Bir yıllık kaybı seneye aşarız diye düşünüyorum. Rotanın başka yere çevrileceğini düşünmüyorum. Edirne’nin kendi potansiyeli çok yüksek. Bizim bir lavanta köyü yaratmamız lazım. Şehir merkezinde bir turizm hareketliliği var. Örnek veriyorum; Lalapaşa’dan bir köyü yapabiliriz. Köylerimiz zaten boşalıyor. Valilik ve belediyemizin bir politika üretip kuzeyde ve güneyde bir köyün desteklenmesinden bahsediyorum. Bir köye odaklanmak demek o köyde turizm hareketliliği yaratmış olmak demek. Dünyada buna benzer modeller söz konusu. Bir köye peyzajı da güzel olacak şekilde 200 dönümden aşağı olmamak üzere, yakın tarlaların lavanta üretimi konusunda desteklenmesidir. Biz de dernek olarak maddi ve manevi destekte bulunacağız. Satış konusunda da destek olacak kurumlar vardır. O köy ‘Edirne lavanta köyü’ olarak anılmış olacak. Bitkinin ekonomik ömrünü takip ederek gelecek kuşaklara taşınmasına vesile olunacak. Aynı şekilde Edirne Gülü Köyü de yaratabiliriz. Bunlar çok zor değil ama benim dernek olarak yapmam zor olabilir. Hem köyümüz hem de kentimiz kazanacak.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP