evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18372740,36%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de siyaset kadınlara emanet

Edirne’de siyaset kadınlara emanet

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanlığı’nın 35 gündün boş olan koltuğunu Avukat Harika Taybıllı doldurdu. CHP MYK toplantısında alınan kararla CHP Edirne İl Başkanı olarak atanan Taybıllı, CHP’nin Edirne’de ilk kadın il Başkanı oldu. Kentte Belediye Başkanı, iktidar ve ana muhalefet partisi il başkanları, iktidar Milletvekili, İl Genel Meclis Başkanının kadınlardan oluşmasıyla siyaset kadınlara emanet edilmiş oldu.

ABONE OL
18 Temmuz 2024 14:02
Edirne’de siyaset kadınlara emanet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı görevi ilk kez bir kadına emanet edildi. Edirne Belediye Meclis Üyesi, daha önce Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Avukat Harika Taybıllı, CHP MYK toplantısında alınan kararla İl Başkanı olarak atandı.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE GÜNDEME GELEBİLİR

Samet Kahraman’ın il başkanlığından istifa etmesinin ardından 35 gündür boş olan İl Başkanlığı koltuğunu dolduran Taybıllı’nın seçilmiş yönetimin başına atanmasının parti içinde rahatsızlık yaratacağı belirtiliyor. Mevcut il yönetiminin seçimle geldiğini söyleyen partiye yakın çevreler, atanmış il başkanının mevcut yönetim tarafından kabul görmeyeceğini, istifalar yaşanacağını belirtirken, olağanüstü kongrenin gündeme gelebileceği konuşuluyor.

59 YIL ÖNCE KADIN VEKİL ÇIKARMIŞTI

Edirne’de birinci parti olan CHP, en son 1965 yılında Türkan Seçkin ile ilk kez kadın Milletvekili çıkarmıştı. Seçkin, ön seçimle TBMM’ne giren ilk kadın milletvekili olmuştu. O tarihten bu yana Edirne’de kadın Milletvekili çıkaramayan CHP’de genel merkezin atamasıyla il başkanlığı koltuğu ilk kez bir kadına emanet edildi.

EDİRNE’NİN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI

31 Mart Seçimlerinde Edirne’nin tarihindeki ilk kadın Belediye Başkanı CHP’li Filiz Gencan Akın oldu. Akın, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilen Şükrü Ciravoğlu’nun yerine genel merkez tarafından aday gösterilerek seçimi kazanıp Belediye Başkanı seçildi.

İL GENEL MECLİSİNDE BİR İLK!

Edirne’nin yerel parlamentosu olan Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığının koltuğu da bu yıl ilk kez bir kadına emanet edildi. CHP’de uzun yıllardan beri siyaset yapan, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı olan Çiğdem Gegeoğlu, 31 Mart seçimlerinde ikinci kez seçildiği il genel meclis üyeliğinde, meclis çoğunluğunun oyuyla il genel meclisi başkanı seçildi.

AK Parti’de ise il başkanlığı koltuğu uzun süredir Belgin İba’ya emanet. Milletvekili Fatma Aksal da seçmenden ikinci kez vize alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Edirne’yi temsil ediyor.

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP