Edirne İl Genel Meclisi’nde Tarım ve Orman İl Müdürü İslam Köse 2025 yılında tarım, hayvancılık ve ormancılık alanında gerçekleşen çalışmaları meclise sundu. Köse, “Edirne’ye il genelinde 5 yeni ova kazandırılması için çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda toplam ova sayımızı 12’ye çıkarak bir milyon dekar alana ulaştıracağız” dedi.
Edirne İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantıları sürüyor. Meclisin bugün gerçekleştirilen toplantısında Müdür Köse, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaları meclise sundu. Köse, 3,5 milyon dekar tarım alanındaki 709 bin dekar ovanın koruma altına alındığı söyledi.
“Bir milyon dekar alana ulaşacak”
Köse, şunları kaydetti:
“Ovalarımızı koruma çalışmalarımız devam etmekte olup toplam 3,5 milyon dekar tarım alanımızdaki 709 bin dekar ovamızı koruma altına aldık. 300 bin dekarlık 5 yeni ova ile ilgili çalışmalarımız tamamlanmış olup Bakanlığımıza gönderilecektir. Bu kapsamda toplam ova sayımız 12’ye çıkarak, bir milyon dekar alana ulaşacaktır.”
Müdür Köse’nin sunumundan sonra toplantının soru cevap bölümü basın mensuplarına kapalı olarak devam etti. Haber Büşra Akıllı
GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025GÜNDEM
07 Aralık 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.