evden eve nakliyat
DOLAR 34,0881 0.18%
EURO 38,1358 0.01%
ALTIN 2.832,840,15
BITCOIN 21484384,46%
Edirne
22°

KAPALI

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Efsane Başkan’dan iyi haber

‘Efsane Başkan’dan iyi haber

Edirne’de 4 dönem Belediye Başkanlığı yapan, halk arasında ‘Efsane Başkan’ olarak anılan 74 yaşındaki Hamdi Sedefçi, bir süre önce yakalandığı akciğer kanserini atlattı. Geçirdiği ameliyatla kanserli hücrenin alındığını, korunma amaçlı kemoterapi tedavisi uygulandığını söyleyen Sedefçi, “Şu anda sağlığım gayet iyi. Hiçbir sıkıntım yok. Yeniden doğmuş gibiyim. Akciğer kanserini aşmış bulunmaktayım. İnşallah bir daha tekrar etmez” dedi.

ABONE OL
18 Eylül 2024 15:45
‘Efsane Başkan’dan iyi haber
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Eski Belediye Başkanlarından Hamdi Sedefçi, bir süre önce yakalandığı akciğer kanserini yendi. 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Edirne Belediye Başkan Adayı olan Sedefçi, seçimlere 10 gün kala seçim gezisi sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan ilk tetkiklerde akciğerinde kitle tespit edilen Sedefçi, acil tedavi olmak yerine seçim gezilerine devam etti. Seçimlerin hemen ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan Sedefçi’nin burada yapılan başarılı operasyonla akciğerindeki kitle alındı.

 Sağlık durumu hakkında gazetemiz muhabirine açıklama yapan 74 yaşındaki Sedefçi, şu an tedbir amaçlı kemoterapi tedavisi gördüğünü belirterek, hastalık sürecine ilişkin şunları söyledi:

‘TEKRARLAMAMASI İÇİN KEMOTERAPİ GÖRÜYORUM’

 “20 Mart tarihinde seçimlere 10 gün kala seçim gezisinde fenalaştım. Ekol Hastanesi’ne giderek acil bir röntgen geçildi. Göğüs Hastalıkları Uzmanı hastaneye yatmam gerektiğini söyledi. Ancak ben imza vererek hastaneden ayrıldım, seçim gezilerine devam ettim. 1 Nisan’da hastaneye gittim. Bu kez daha gelişmiş filmler çekilince Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine nakledildim. Burada kanser olduğum anlaşıldı. Ama tek bir kanser hücresi tespit edildi ve metastaz yapmamış. 6 santim büyüklüğünde tek parça halinde duruyor. Bunun ameliyatla alınması gerektiğini söylediler. Mayıs ayında ameliyat oldum ve o tümörlü parça alındı. Şu anda kanser hücresi kalmadı. Tekrarlamaması için kemoterapi görüyorum.  Şu anda sağlığım gayet iyi. Hiçbir sıkıntım yok. Yeniden doğmuş gibiyim. Akciğer kanserini aşmış bulunmaktayım. İnşallah bir daha tekrar etmez. Daha sağlıklı olarak yaşayabileceğimiz süreci yaşarız. Tedavime Edirne’de devam ediyorum. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çok değerli hocalarımız var. Çok memnunum kendilerinden.”

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP