evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18419500,35%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emekliler taleplerini haykıracak

Emekliler taleplerini haykıracak

Tüm Emeklilerin Sendikası Edirne il Temsilcisi Ramiz Ülker, emeklilerin 25 Mayıs’ta taleplerini dile getirmek için alanlarda olacağını belirterek, tüm emeklileri 26 Mayıs’ta CHP’nin Ankara’da gerçekleştireceği emekli mitingine davet etti. Ülker, “31 Mart uyarımızı iktidar anlamamış. Nasıl olsa seçimlere daha 4 yıl var diyerek, bizi oyalayabileceğini, hafızamızı yok sayarak, günü geldiğinde kandıracağını sanıyor. Kananlar bellidir. Biz kanmayacağız” dedi.

ABONE OL
22 Mayıs 2024 15:56
Emekliler taleplerini haykıracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Emeklilerin Sendikası Edirne il Temsilcisi Ramiz Ülker, Edirne Kent Konseyi’nde yaptığı basın açıklamasında emeklilerin 25 ve 26 Mayıs’ta alanlarda taleplerini haykıracağını söyledi.

Ülker, beraberinde sendika üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada ekonomik krizin faturasının asgari ücretlilere ve emeklilere çıkarıldığını öne sürdü.

‘İNSANCA YAŞAM TALEPLERİMİZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

Ülker, açıklamasında şunları kaydetti:

Krizin faturası, krizi çıkaranlara ödetilmelidir. Sorumlu kimlerse bedelini de onlar ödesin.

En temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan emeklilere, Temmuz’da yine bir sürpriz hazırlanıyor. 10 milyon emekliye sıfır zam kapıda. Yani artışlar kök maaşa yapılacağından, 10 milyon emekli 10 000 lira almaya devam edecektir. Yani Temmuz ayı emekliler için yoksullaşmanın dip yapacağı ayın başlangıcı olacaktır. Gelecek aylar daha da kötü olacaktır. Bu vicdansızlığı kabul etmeyeceğiz. İnsanca yaşamak istiyoruz. İnsanca yaşam taleplerimiz için mücadele edeceğiz.

Belli ki; 31 Mart uyarımızı iktidar anlamamış. Nasıl olsa seçimlere daha 4 yıl var diyerek, bizi oyalayabileceğini, hafızamızı yok sayarak, günü geldiğinde kandıracağını sanıyor. Kananlar bellidir. Biz kanmayacağız.

Bu vesileyle, 25 Mayıs’ta taleplerimizi alanlarda iktidara bir kez daha hatırlatacağız. Uyarı görevimizi yapacağız. Topladığımız imzaları bir kez daha TBMM ‘Sİ Başkanlığına ileteceğiz.

ANKARA MİTİNGİNE DAVET

25 Mayıs’ta İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Tarsus, Burhaniye ve Fatsa’da alanlarda olacağız. Bütün halkımızı emeklilerin gerçekleştireceği bölgesel mitinglerimize desteğe ve dayanışmaya çağırıyoruz.

Ana muhalefet partisinin emekliler mitingi yapmasını önemsiyoruz. Bizim açımızdan kıymetli bir girişimdir. Darısı diğer partilere.

Bütün üyelerimizi 26 Mayıs’ta CHP’nin Ankara’da gerçekleştireceği emekli mitingine katılmaya çağırıyoruz. Bölgesel yapacağımız mitinglerden sonra hep beraber Ankara’da olacağız.

İki gün gündem emekliler olacaktır. İnsanca yaşamak istiyorsak, haydi dayanışmaya. Birleşe birleşe kazanacağız. Direne direne kazanacağız.”

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP