evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN %
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Enez’de rüzgar türbini krizi

Enez’de rüzgar türbini krizi

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı 5 köyün içerisinde yer alan bölgede yapılması planlanan rüzgar türbinleri, üreticiler tarafından endişeye sebep oldu. İl Genel Meclisi üyelerinden Enezli Şenol Kılıç, yapılması planlanan rüzgar türbinleri ile ilgili açıklamada bulundu. Kılıç, "Çiftçilerimizin özellikle ayçiçeği üreticileri döllenme zamanında yeterli döllenme olmadığını ve verim düşüklüğü olduğunu söyledi. Arıcılığa büyük zarar verdiği kanıtlanmıştı. Bu projelerin tarım alanları ve yerleşim alanlarının dışında olmasını istiyoruz." dedi.

ABONE OL
28 Kasım 2023 16:56
Enez’de rüzgar türbini krizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Enez ilçesinde kurulması planlanan rüzgar türbinleri bölge üreticini tedirgin etti. Hisarlı, Yenice, Çavuşköy, Küçükevren ve Sultaniçe köy sınırlarını kapsayan alanda kurulması düşünülen 25 adet rüzgar türbini ile Küçükevren sahası içerisindeki depolama alanı köylülerde endişe yarattı.  İl Genel Meclisi üyelerinden Enezli Şenol Kılıç yapılması planlanan rüzgar türbinlerinin tarımsal ve yerleşim alanlarının dışında bir noktada olması gerektiğini aktardı.

Bölgede gerçekleştirilen tarımsal üretimlerin türbinlerden kaynaklı olarak olumsuz etkilenebileceğini dile getiren Kılıç, “Çiftçilerimizin özellikle ayçiçeği üreticilerinin söylediği şey şu; döllenme zamanında yeterli döllenme olmuyor ve verim düşüklüğü oluyor. Bunu bilimsel çevrelere sorduğunuz zaman olabilir de, olmayabilir de diyorlar. Göçmen kuşların geçiş yollarını değiştirdiği kanıtlanmıştı. Arıcılığa büyük zarar verdiği kanıtlanmıştı. Ondan dolayı, tarım alanları ve yerleşim alanlarının dışında olmasını istiyoruz. Yoksa bizim bölgemizde, Hisartepe’de var. Yeri de uygun, bir sıkıntı yok.” ifadelerini kullandı.

2023 yılı içerisinde bölgede birçok ÇED çalışması yapılamaya başlandığını dile getiren Kılıç, Hasköy yerleşim alanın yakın mesafede kurulan türbinlerden vatandaşların rahatsız olduğunu belirtti. Kılıç, “Şu anda iyice bu tarım alanlarının içerisine sirayet etmeye başladı. Bu konuda şikayetler var. Girin bakın Edirne’de Ağustos ayından beri bir sürü ÇED çalışması yapılıyor burasıyla ilgili. İl genel meclis üyesi olarak görev alanımın içerisi değil ama o yörenin bir insanı olarak bunları söylüyorum, orada yaşayan bir vatandaş olarak söylüyorum. Hasköy yerleşim alanına çok yakın mesafede kurulan rüzgar tribününden dolayı köy halkı son derece rahatsız. Aynı olumsuzluğun diğer köylerde de yaşanmasını istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.