evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18372740,36%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Festival tasarrufa takıldı

Festival tasarrufa takıldı

Edirne’nin Havsa ilçesinde uzun yıllardan beri düzenlenen Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali’nin iktidarın aldığı kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında yapılmaması gündemde. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden, “Önümüzdeki günlerde açıklanacak yönetmelik doğrultusunda 5-6-7 Eylül tarihlerindeki festivalimizin yapılıp yapılmayacağına karar vereceğiz” dedi.

ABONE OL
31 Mayıs 2024 16:19
Festival tasarrufa takıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Tarık Eryonar ile muhabirlerimiz Ergin Yıldız ve Seyide Esen, Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Eryonar, Özden’e gazetemizin yayın politikası hakkında bilgi vererek ziyaretin anısına hediye takdim etti. Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden de Edirne Yenigün Gazetesi’ni ilgiyle takip ettiğini belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden, gazetemize yaptığı açıklamada belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İktidarın aldığı kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında Havsa Tarım ve Hayvancılık Festivalinin yapılmamasının gündemde olduğunu belirten Başkan Özden, önümüzdeki günlerde açıklanacak yönetmelik doğrultusunda karar alacaklarını kaydetti.

“70-80 YILLIK BİR GEÇMİŞİ VAR”

Özden, açıklamasında şunları söyledi.

“Havsa’da festival için şu anda karar aşamasındayız. Önümüzdeki günlerde tasarruf tedbirleri yönetmeliği çıkacak. Bizler de bu yönetmelik doğrultusunda çalışmalarımıza yön vereceğiz. Şu anda tasarruf tedbirleri kapsamında festival etkinlikleri, organizasyonlar, reklam, ilanlar kısıtlanmış durumda. Bizler de mevcut festivalimizi oyun guruplarını davet ederek, sergilerimizi açarak, yerel sanatçılarımıza yer vererek ekonomik şartlarda sürdürmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde açıklanacak yönetmelik doğrultusunda 5-6-7 Eylül tarihlerinde festivalimizin yapılıp yapılmayacağına karar vereceğiz. Bu dönem kısıtlı ve sınırlı imkanlarla yapılacak çalışmalarımız bizler için kıymetli. Uzun yıllardır zaten festivalimiz tarım ve hayvancılık olarak devam ediyor. Ondan önce de panayır şeklindeydi. 70-80 yıllık bir geçmişi var panayırımızın. 1940 yılında belediyemiz kuruluyor ve o yıllardan sonra uzun bir dönem panayır halinde Eylül aylarında yapılıyor. Bizler de son 15 yıldır bunu festivale çevirerek halkımızın faydasına sunmuştuk. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek.”

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP