DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22511981,35%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Türkiye neden potansiyelini kullanamıyor?’

‘Türkiye neden potansiyelini kullanamıyor?’

İYİ Part Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Türkiye’nin enerji potansiyelini tam anlamıyla kullanamamasının ekonomik bir kayıp olduğuna dikkat çekerek, güneş enerjisi potansiyelinin sadece binde birinin kullanıldığını açıkladı.

ABONE OL
20 Kasım 2023 14:33
‘Türkiye neden potansiyelini kullanamıyor?’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Part Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada eneriji verimliliğine dikkat çekti.

Akalın, enerji sektöründeki dış ticaret açığını vurgulayarak, “İthal enerji” kaleminin 2022 yılındaki dış ticaret açığının yüzde 75’ini oluşturduğunu belirtti.

Prof. Dr. Akalın, Türkiye’nin enerji potansiyelini tam anlamıyla kullanamamasının ekonomik bir kayıp olduğuna dikkat çekerek, güneş enerjisi potansiyelinin sadece binde birinin kullanıldığını açıkladı.

Ayrıca, fosil yakıtların hala enerji ihtiyacının büyük bir kısmını karşıladığını ve bu durumun çevresel ve ekonomik riskleri beraberinde getirdiğini vurguladı.

Avrupa ülkelerinin yenilenebilir enerji konusundaki başarılarına da değinen Akalın, bu ülkelerin uzun vadeli ve net politikalar, yatırım teşvikleri, teknolojik ilerleme ve toplumsal kabul gibi faktörlere odaklanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. Akalın, Türkiye için güneş ve rüzgar enerjisi yatırımlarının ve hükümet teşviklerinin artırılması, yasal düzenlemelerin iyileştirilmesi ve alım güvencesinin sağlanması gibi önerilerde bulundu.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.