evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18507901,13%
Edirne
24°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KAMUOYUNA DUYURU

KAMUOYUNA DUYURU

ABONE OL
17 Temmuz 2024 11:33
KAMUOYUNA DUYURU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

16 Temmuz 2024 itibarıyla yerel ve ulusal medyada yer alan gerçek dışı haberler ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isterim;

Ülkemizin ve Edirne’nin turizm potansiyeline katkı sağlamak, Edirne’deki konaklama standartlarını daha yukarıya taşımak ve şehrimizde yeni bir istihdam alanı yaratma amacı ile hizmete sunmayı amaçladığımız hotelimizin çalışmalarına 13 Aralık 2023 tarihinde Edirne Belediyesinden aldığımız izin ile başladık.

Yaklaşık sekiz aydır, yasaya ve hukuka uygun olarak sürdürdüğümüz ruhsat başvuru sürecimiz tüm yasal gereklilikler yerine getirilmiş olmasına rağmen, her seferinde başka gerekçeler ile Edirne Belediyesi tarafından kangren hale getirilmiş ve başvurumuz reddedilip geri çevrilmiştir. Akabinde Edirne Belediyesi tarafından T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına görüş sorulmuştur. Bakanlık tarafından verilen olumlu görüş üzerine, Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden randevu talep ederek görüşme talebimizi ilettik.

Bazı haber mecralarına çarpıtılarak yansıtılmış “baskın” haberleri kesinlikle gerçek dışıdır. Edirne Belediyesi yetkililerini, görüşmenin kamera kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyorum. Görüşmenin tüm detaylarını şeffaf bir şekilde değerli emniyet yetkililerine aktardım. Tarafların ifadesinde de; çarpıtılmış, iftiralarla bezenmiş, algı yaratmak üzere servis edilmiş haberleri destekleyen herhangi bir durum belirtilmemiştir. Edirne Belediyesi gibi önemli bir kurumun “görüntü kaydı yok” şeklindeki ifadesini ise kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

38 yıldır Edirne’de yatırım yapmış, yüzlerce kişiye istihdam sağlamış bir iş insanı olarak giriştiğimiz ve tamamıyla yasal yollar ile yürüttüğümüz yatırım süreci, ne yazık ki siyasi bir zemine çekilmeye çalışılmaktadır.

Şahsıma yönelik tüm karalayıcı haberler ile ilgili tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarım.

Saygılarımla.

Nesim İBA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP