evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18416500,41%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kooperatifçiliğe olan ilgi arttı

Kooperatifçiliğe olan ilgi arttı

Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkan Vekili Yüksel Meriç, Edirne'de vatandaşların ev sahibi olabilmek için kooperatifçiliğe yöneldiğini söyledi. Ev satış fiyatlarında yaşanan fahiş fiyatlara karşı vatandaşların kendilerince önlem almaya çalıştığını aktaran Meriç, "Edirne'de  şu anda kredi çekemediği için vatandaşlarımız kooperatifçiliğe yöneliyor. Kooperatifçiliğe olan ilgi arttı." dedi.

ABONE OL
18 Kasım 2023 13:41
Kooperatifçiliğe olan ilgi arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkan Vekili Yüksel Meriç, kentte hızla artan kooperatifçiliğe ilişkin açıklamada bulundu. Vatandaşların kredi çekememesi ve fahiş artış yaşanan ev fiyatlarına kendilerince önlem aldığını dile getiren Meriç, kooperatifçiliğe olan ilginin artığını belirtti.

Kooperatifçilik üzerinden ev sahibi olmak isteyen vatandaşların dikkat etmesi gerekenlere de değinen Meriç, “Edirne’de  şu anda kredi çekemediği için vatandaşlarımız kooperatifçiliğe yöneliyor. Kooperatifçiliğe olan ilgi arttı. Rakamlar kolay değil tabi ki ama 2 artı 1, yüz metre bir daire 1 milyon 800 bin lira 2 milyon civarı teslim etme aşamasında, bu da 2-3 yıl arasında teslim etme amaçlı olup. Süreç uzarsa taksitlerin ödemeleri düşer ama zamlardan da etkilenebilir. Ne kadar süre azalırsa maliyetler o kadar aşağıya olur. Vatandaşlar kurulan kooperatiflerden tabi ki güvenilir kişiler de çok önemli. Arsa payı ödemesi, aidat ve şerefiye farkları da vardır. Vatandaşlarımız bunları bilerek hareket etmeli. Bu işlemi güvenli şekilde yapabilmek için vatandaşlar bazı şeylere dikkat etmeli. Kooperatif yapacak kişiler zaten Ticaret İl Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası’na resmi başvuru yaptığı için vatandaşlar güvenilir insanlardan bu işlemleri yaparlarsa herhangi bir sorun yaşamazlar.” ifadelerini kullandı.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP