Şair yazar Ercan Ata, mezunu olduğu Edirne’deki okulda kitaplarını imzaladı. Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olan Ata, Edirne Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Ata, hem mezunu olduğu okul binasında anılarını yad etti hem de öğrencilere kitaplarını imzaladı.
Edirne Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Anadolu Öğretmen Lisesi iken kendi okullarından mezun olan şair-yazar-öğretmen Ercan Ata ile buluştu.
Oku-Yorum Yazı-Yorum proje ekibi öğrencileri ile Kütüphane Kulübü iş birliğinde hazırlanan etkinlik, okulun kütüphanesinde gerçekleştirildi. Okul müdürü Kamil Andıç, bu tarz etkinliklerle öğrencilerin sosyal bilimler okulunun niteliklerini artırdıklarını ve geçtiğimiz yıllarda da Prof. Dr. Rıdvan Canım, Mehmet Nuri Yardım, Prof. Dr. Süreyya Beyzadeoğlu gibi alanında yetkinleşmiş yazar ve akademisyenlerini söyledi.
Aile Yılına da değinilen programda öğretmen ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte aile ve çocuk, imge ve yazarlık, yazma serüveni, metinlerde gönderme yapılan şair ve yazarlardan söz edildi.
Şair Ercan Ata da şiirlerini okudu. Öğrencilerin soru- cevaplarıyla devam eden etkinlik şairin kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.
Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Sedat Sayın, düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Edirneli bir arkadaşımızın mezun olduğu okulda yıllar sonra ilk kez davet ettiğimiz, aynı edebiyat dergilerinde bulunduğumuz bir arkadaşımızla buluşmanın kıvancını yaşamaktayım. Aynı zamanda şairin kitaplarını öğrencilerimize armağan eden sevgili öğrencim Avukat Aybike Şimşek’e ayrıca çok teşekkür ediyorum. Duyarlık ve vefa bu dünyanın kaderini değiştirecek” dedi.
Öğrencilerden öykü yazarı Minel Dinmez de yazar Ercan Ata ile gerçekleştirilen söyleşi ile ilgili olarak, “Edebiyatın hayatla kesiştiği noktalardan, yazma sürecindeki duygulara kadar birçok konuda samimi bir şekilde konuştu. Anlatımıyla herkesin dikkatini çekti ve kelimelere olan sevgisini bizlere de hissettirdi. Onu dinlerken sadece bir yazarı değil, edebiyatı yaşam biçimi haline getirmiş bir insanı tanıma fırsatı buldum. Söyleşi, edebiyatın hayatla nasıl iç içe olduğunu bir kez daha gösterdi” ifadelerini kullandı.
Ercan Ata kimdir?
1973 yılında Edirne’de doğdu. Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 1995 yılında mezun oldu. Evli ve iki çocuk babasıdır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir proje okulunda, Türkçe öğretmeni olarak çalışmaktadır. Şair, uzun yıllardır- İstanbul’da yaşamaktadır.
Eserleri “Yedi İklim, Dergâh, Temmuz, Ayna ve İnsan, Temrin, Mağaradakiler, Telmih vb.” dergilerinde yayımlandı. Hâlihazırda şiir, öykü, deneme ve röportajları “İstanbul BirNokta, Hece, Dil ve Edebiyat, Olağan Şiir, Barbar, Hayal Bilgisi, …” dergilerinde yayınlanmaya devam etmektedir. İstabul BirNokta dergisinde düzenli olarak günümüz şiir kitaplarını ve şairlerini değerlendiren eleştirel- deneme yazılarına devam etmektedir. Ayrıca çeşitli mecralarda köşe yazıları yazdı. 1993’te Cahit Zarifoğlu Şiir Birinciliği, 1995’te Altın Koza Dadaloğlu (Altın Koza Film Festivalinde şiir dalında) Özel Ödüllerini aldı. “Atlılar” dergisi tarafından en iyiler –şiir dalında- arasında gösterildi Şiirleri 2015 yılında “Ten ve Gölge” ismiyle kitaplaştı. Son Bisküvi adlı öykü kitabı da, Ötüken Neşriyat tarafından Kasım 2016’da yayımlandı. Yazar, Son Bisküvi kitabıyla Hayal Bilgisi dergisi, 2017 Öykü Ödülüne layık görüldü. İstanbul’da yaşamaya ve yazmaya devam etmektedir. Düşünsel denemelerin toplamı olan Boşluk Değil Hayat, 2022’de yayınlandı. Bu eser şairin dördüncü kitabıdır. Haber Tunç Eryonar
GÜNDEM
25 Ekim 2025GÜNDEM
25 Ekim 2025GÜNDEM
25 Ekim 2025GÜNDEM
25 Ekim 2025GÜNDEM
25 Ekim 2025GÜNDEM
25 Ekim 2025GÜNDEM
25 Ekim 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.