evden eve nakliyat
DOLAR 34,3056 0.49%
EURO 37,2063 0.39%
ALTIN 2.979,490,86
BITCOIN 23276981,01%
Edirne

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Muhtarlarımızın birçok sorunu var’

‘Muhtarlarımızın birçok sorunu var’

ABONE OL
18 Ekim 2024 10:52
‘Muhtarlarımızın birçok sorunu var’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, 19 Ekim “Muhtarlar Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, muhtarların çözümlenmeyi bekleyen birçok sorunu olduğunu belirtti. Tekin, “Muhtarlarımızın çözüme kavuşmasını bekledikleri birçok problemleri var.   Bunların bir an önce çözülmesi gerekir” dedi.

Muhtarlık kurumunun yaklaşık 2 asırlık bir mazisi olduğunu belirten Av. Sinan Tekin, “Muhtarlarımız, yüksek rakımlı dağların arasında bir köyde de olsa, birçok ilimizin nüfusundan daha fazla bir mahallede de olsa; insanımızla doğrudan muhatap olan ve hayatın her alanına temas eden kişilerdir. Devletimiz ile milletimiz arasında köprü görevi üstlenen, Mahalle ve Köylerimizde Millet iradesinin mihenk taşı olan, düzenin işleyişinde ve kamu idaresinde önemli bir yere sahip olan Muhtarlarımızın çözüme kavuşmasını bekledikleri birçok problemleri var.   Bunların biran önce çözülmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi olarak, sevinçte, kederde, düğünde, cenazede, iyi günde, kara günde, gece gündüz demeden vatandaşın yanı başında olan muhtarların sorunlarının çözümü için mücadele etmeye kararlı olduklarına vurgu yapan Av. Sinan Tekin, “Muhtarlarımıza ayrı bir bütçenin oluşturulması, Muhtar adaylarının birleşik oy pusulası ile seçimlere katılması, Muhtarlık hizmet binalarının tamamlanması ve iyileştirilmesi, Belediye Meclislerine davet edilip karar alma süreçlerinde söz sahibi olabilmeleri gereklidir” açıklamasını yaparak, Mesai saatlerinin düzenlenmesi ve yıllık izin hakkı gibi konuların yanında, Türkiye genelinde sayıları 50 bini aşan muhtarlarımızın tek bir çatı altında bir araya gelmesinin ve bu maksatla da ‘Türkiye Muhtarlar Birliği’nin kurulmasının gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Muhtarlarımızın haklı taleplerin hayata geçirilmesi için mücadele edecekleri belirten Av. Sinan Tekin, “Bu vesileyle; yerel yönetimlerin olmazsa olmazı değerli Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.