Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı, Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında 1 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.30’da Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenecek “Kuşlar” tiyatro oyununa ve hemen ardından 2 Nisan’da usta yazar Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali’nin de katılımıyla gerçekleşecek olan Sabahattin Ali anma programına ev sahipliği yapacak.
Edirne Belediyesi ve Ardino Belediyesi iş birliğiyle 2 Nisan Perşembe günü 19.00’da gerçekleştirilecek olan Sabahattin Ali anma programı, çok özel bir konuğu da ağırlayacak. Osmanlı döneminde Edirne vilayetine bağlı Eğridere adıyla anılan Ardino’da doğan ünlü yazar ve şair Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali, babasının anısını ve mirasını yaşatmak üzere programa bizzat katılım sağlayacak.
Sabahattin Ali’nin vefatının yıl dönümünde gerçekleştirilecek program, ünlü şair ve yazarın hayat hikayesinin ve Türk edebiyatına damga vuran eserlerinin anlatımı ile başlayacak. Ardından usta yazarın duygu yüklü dünyasını yansıtan müzik ve şiir dinletisi ile devam edecek. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Fuaye alanında ise Sabahattin Ali eserlerinde yer alan görselleri içeren sergi yer alacak.
“KUŞLAR” OYUNU SAHNEDE
Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında, Edirne Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularından Tuğberk Yaşa’nın uyarlayıp yönettiği “Kuşlar” adlı oyun izleyiciyle buluşacak. Memleketleri Atina’nın bitmek bilmeyen dertlerinden, kavgalarından ve adaletsizliğinden yılan üç insanın; kendilerine barışın, huzurun ve hakça yaşamın mümkün olduğu yeni bir yurt kurmak için çıktıkları yolculuğu anlatan oyun, 1 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Sahnesi’nde tiyatro severlerle buluşacak ve etkinlik ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
BAŞKAN FİLİZ GENCAN: “BU PROGRAMLAR ÇOK ANLAMLI”
Gerçekleştirilecek her iki etkinliğin de büyük bir değer taşıdığını belirten Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, “Kültür ve sanat, bir kenti ayakta tutan en önemli damarlardan biridir. Kursiyerlerimizin binbir emekle hazırladığı ‘Kuşlar’ oyununu sahnemizde ağırlayacak olmaktan ve Türk edebiyatının ölümsüz ismi Sabahattin Ali’yi, değerli kızı Filiz Ali’nin de katılımıyla kentimizde anacak olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Bu buluşmalar bizim için çok anlamlı. Sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünü hissetmek isteyen tüm hemşehrilerimi Atatürk Kültür Merkezi’mize bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. Haber Merkezi
GÜNDEM
31 Mart 2026GÜNDEM
31 Mart 2026GÜNDEM
31 Mart 2026GÜNDEM
31 Mart 2026GÜNDEM
31 Mart 2026GÜNDEM
31 Mart 2026GÜNDEM
31 Mart 2026Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.