Edirne Yerel Tarih Grubu, 2 Kasım Cumartesi günü saat 14:00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği geleneksel halk buluşması ile Edirnelileri bir araya getirecek. Bu buluşmada, şehir plancısı Namık Döleneken “Kentsel Planlama Gelişim-Değişim Sürecinde Edirne” başlıklı bir sunum yapacak. Döleneken sunumunda, şehir planlamacılığının tarihçesini, Edirne imar planlarını, Edirne uygulamalarını, Selimiye Kentsel Tasarım Projelerini, şehir ile ilgili birçok tasarımları ve Kırkpınar, ulaşım, ve ulaşımda dünya örneklerini konuşacak.
Grup Başkanı Güngör Mazlum ve Grup Sözcüsü Şükrü Akıllı, tüm Edirne halkını bu etkinliğe davet ederek, buluşmada önemli bilgilerin paylaşılacağını belirtti.
Edirne’nin kültürel ve tarihi yapısına ilgi duyan herkesi beklediklerini ifade eden Mazlum, etkinliğin Edirne’nin geçmişini ve geleceğini birlikte düşünme fırsatı sunacağını vurguladı.
Toplantı sonunda katılımcıların düşünce, görüş, öneri ve eleştirilerine de yer verilecek. Haber Ergin Yıldız
GÜNDEM
12 gün önceGÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025GÜNDEM
19 Nisan 2025