evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18324890,39%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Taybıllı net konuştu

Taybıllı net konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) geçtiğimiz hafta Edirne İl Başkanlığı görevine atanan Avukat Harika Taybıllı, Belediye Başkan Yardımcılığına talebi olmadığını açıkladı.

ABONE OL
26 Temmuz 2024 16:16
Taybıllı net konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taybıllı, bugün parti binasında ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Taybıllı, Belediye Başkan Yardımcılığına bugüne kadar hiçbir şekilde talebinin olmadığını ifade ederek, “Hiçbir koşulda ne yazılı, ne sözlü buna talip olmadım, öyle bir şey düşünmedim. O yüzden reddedilmiş bir durum da söz konusu değil” dedi. Taybıllı, Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin’in CHP’ye geçmesiyle ilgili duyumu olduğunu fakat Martin’in her hangi bir başvurusu olmadığını açıkladı.

“Başka bir hedefim şu anda yok”

Taybıllı, şunları kaydetti:

“Ben belediye başkan yardımcılığına hiçbir şekilde talep açmadım. Bununla ilgili ne genel merkezle ne de belediye başkanımızla görüşmedim. Sözlü olarak da böyle bir talebim olmadı. Bunun muhatabı belediye başkanıdır, belediye başkanı şayet diyorsa ki; ‘evet Harika hanım geldi benden belediye başkan yardımcılığı istediğini söyledi’, o zaman bir şey diyemezdim ama bunu söyleyemeyeceği için ‘ben çok gönül rahatlığıyla belediye başkan yardımcılığı istemedim’ diyebiliyorum. Hiçbir koşulda ne yazılı, ne sözlü buna talip olmadım, öyle bir şey düşünmedim. O yüzden reddedilmiş bir durum da söz konusu değil. Siyasette bundan sonraki en başlıca hedefim, arkadaşlarımla birlikte partimiz için sonuna kadar çalışarak, genel seçimlerde partimizin şu anda Türkiye’de birinci parti olma başarısını katlayarak partimizi iktidara taşımak, bundan başka bir hedefim şu anda yok” ifadelerini kullandı.

“Çelişki yok”

Tüzüğe ve yasalara göre şu anda bir çelişki yok. Hatta yönetmelik, burada çok net şekilde hem meclis üyesi hem de il başkanı olabilir şeklinde. Sadece belediye meclisi için söylemiyorum, il genel meclisi de olsa durum aynı olurdu. Bunun olmasında herhangi bir sorun yok. Dolayısıyla devam edip etmeyeceğim konusunda bunu arkadaşlarımla, parti merkezimle ve genel başkanımla tekrar değerlendirdikten sonra süreç içerisinde belki bir değişiklik yapma gibi bir durum söz konusu olursa onunla ilgili ayrıca bir basın açıklaması yaparız ama şu an meclis üyeliğim ve il başkanlığım arasında herhangi bir problem yok”

“Böyle bir diyalogu yok”

 Uzunköprü Belediye başkanı ile ilgili söylentiler benim de kulağıma geldi. Kendisi henüz örgütle görüşmüş değil, bildiğim kadarıyla Uzunköprü ilçesi örgütüyle de görüşmedi, bizimle de şu an için böyle bir diyalogu yok. Bundan sonraki süreçte diyaloga geçtikten sonra, o süreç açıldıktan sonra devamında ne şekilde bir yol izlenir? Olur mu, olmaz mı? Onu süreç gösterecek” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP